Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kanal İstanbul'u anlattı. Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşlarına zam açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayın programında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Kanal İstanbul'un her iki tarafında da binalar yapılacak, nüfus, güvenli alanlara taşınacak." dedi. Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur maaşı hakkında konuştu. Erdoğan 22 bin lira sözünü hatırlattı, Temmuz ayını işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kanal İstanbul'u anlattı. Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşlarına zam açıklaması.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, asgari ücret, EYT, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili "En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha artırmanın çalışmaları yapılıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz'da asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

İkinci turla ilgili gerek hanımlar gerekse Esenler Meydanı'ndaki miting, gösteriyor ki bu işi, kesinlikle bırakmayacağız. Yarın da Beykoz'da olacağız. Orada da böyle bir coşku olacağına inanıyorum.

21 yıldır tanıdıkları bir başkan var. Öbür tarafta Kılıçdaroğlu'nun bir referansı yok. Bu referansla yapılacak oylama. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır semeri.

Kendinden olmayana tahammül göstermeyen Kılıçdaroğlu'nun linç kampanyaları bütünleşti, yeni değil bunlar. Kendilerinden olmayana ilk başvurdukları yöntem linç. Aynı şeyi depremzedelerimize de yaptılar, insani olmayan saldırılar yapıldı.

İyiliğin karşılığını bekleyen tefecidir. Elle kalp yapmakla kalp kazanılmıyorsa kendine 'demokrat dede' demekle de demokrat olunmuyor. Sayın İnce'yi adaylık çekilmesi sonrasında aradım.

Adaylık çekilmesine üzüldüğümü de ifade ettim. Dörtlü girdik yarışa keşke öyle olsaydı, annesi için de geçmiş olsun dedim. İnce'nin rahatsızlığında da aradım. Bize düşen bir şey varsa yapalım dedim.

Oy oranına bakmadan herkes CHP'den ya bir bakanlık ya da cumhurbaşkanı adaylığı koparıyor. Toplamı yüzde 1 oyu olmayan partiler 40 vekil kopardı. Sorsak, sana ne kalıyor, hesap uzmanıyım diyorsun. Bizim böyle bir siyaset anlayışımız yok, milleti kandırmaya çalışarak siyaset yapılmaz. Millete karşı oynadıkları oyunları görüyor millet ve cevabını da verecek. Birbirine bu kadar zıt birbirine bu kadar benzemez bir şürekâ ile bu işin içinden nasıl çıkacak ben de çok merak ediyorum.

Terörist başı ve Demirtaş'ı dışarı çıkarma. Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden oldu, cezasını çekiyor. Bütün yönüyle sandıkta ikinci turda her şey belli olacak. HDP'lilerle ne mutabakat yaptın, açıkla! CHP Genel Başkanı bunlara neden cevap vermiyor?

Yalanın dersini almak istiyorsan bay bay Kemal'e git, iki gün önce helalleşme diyordu, şimdi herkese nefret kusuyor, sosyal demokratız diyorlardı şimdi de Nazileri aratacak dil kullanıyorlar, terörle iş birliğini devam ettiriyorlar, bir kez bile Kandil'dekilere bizim size ihtiyacımız yok dediler mi? Teröristlerle anılmaktan imtina etmiyorlar.

PKK'nın kurucularından birinin öldürülmesine yanlıştır, dedi, daha önceden öldürülen terörist için de insanlık kaybetti dedi, CHP yönetimine teröristsevicileri Kılıçdaroğlu doldurmuş durumda. PKK ile Kürt kardeşlerimizi kesinlikle ayrı tutuyoruz, Kürt kardeşlerimiz 85 milyonluk Türkiye ailesinin önemli bir parçası.

Bu kişilere Başbakanlık Bakanlık verdik. Başbakanlık verdiğimiz zat, veda konuşmasında 'pazara kadar değil mezara kadar' demişti. Diğeri istifasını verirken yanımdakilerin kifayetsiz olduğundan bahsetmişti. Senin yanındakiler ne kifayetli?

Bir tarafta İYİ Parti bir tarafta HDP. Ağırlığı olan biraz bunlar. Diğerlerinin yüzde 1 bile oyu yok ama öyle bir hesap uzmanı ki, 40 vekil verdi. Biz büyük ve bağımsız Türkiye'yi kurmaya çalışırken bunlar bölünmüş ve küçülmüş bir Türkiye istiyor, kaos vadediyorlar.

Seçimi almamız halinde hesapları yerle yeksan olacak, bunlar da paramparça olacak, tamamı emekliye ayrılacak. Bu iş, çok ciddi bir tecrübe istiyor. Bunların uluslararası platformlarda ağırlığı ne? Zatımızı dünya liderleri yoğun şekilde arıyor. Onlar da tüm kamuoyu araştırmalarını takip ediyorlar, biz de inşallah bu törenle ilgili Pazar gününü bir görelim diyoruz. Yeni adımları sizin de katılımlarınızla atarız.

-28. dönem açılışını inşallah Devlet Bey'in başkanlığında yapacağız, en yaşlı üye yapar biliyorsunuz, bu defa ricamızı kırmadı. Kabine konusuna gelince, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yarışan bir kabinemiz olacak, Türkiye Yüzyılımızı sahiplenmiş kadrolarla yola devam edeceğiz. Her dönem kadrolarımızı yenileyerek dinamik kadrolarla devam ettik.

Bunlardan hiçbir zaman doğru söz duymadım. Trenden atarlar, otobüsleri ikiye bölerler, kadın kısmı erkek kısmı. Konserler her zaman yapıldı ve yapılmaya devam edecek, topluma her zaman karamsarlık aşılıyorlar. 21 yılda kim bankadan parasını çekemedi? Bu tam bir fitne fesat. Bankaya gidip parasını alamayan kim var, bugüne kadar böyle bir şey duymadım. Bölücü faaliyetlere hizmet etmediği sürece hangi konser engellendi? Salgın kısıtlamalarına bile online konserler düzenledik.

Kendisi seçilirse vatandaşın kredi kartı borcunu Hazine devralacakmış, siz buna inanabiliyor musunuz? Milleti yalan vaatlerle kandırmaktan vazgeçmiyorlar. Bir kere parlamentodan bu onayı nasıl çıkaracaksın? Meclis ve komisyonlar ağırlıklı olarak Cumhur İttifakı'nda. Plan bütçeden bunu geçiremezsin Cumhur İttifakı sana yol vermezse.

Türkiye yönetimiyle ilgili bir sıfatın yoksa sana delikli kuruş vermezler. Uluslararası kuruluşları çok iyi bilirim. Hesap uzmanı sıfatıyla mı para alacaksın, Londra'dan 300 milyar dolar alacakmış, ortada hiçbir vasfın yok. Depremzede kardeşlerimiz yaparsa reis yapar diyor. O gün Hatay'a gittik, Defne'de bir hastane yapacağız dedik, Defne'nin yapısı ne? Yüzde 90 CHP ama ben buna bakmadım, burası bir darbe yedi mi yedi, büyük hasar var mı var. Bakanıma dedim ki hiç şurası falan bakmayacaksın, Pakize Öz'ü, Murat Dilmener'i nasıl yaptıysak Defne'de böyle bir hastane yapacağız. 2 ayda bu hastane bitti. Biz de gittik hem ziyaret hem de açılışını yaptık.

Van'da ilk gün ben gittim sonra bakanlarımı gönderdim. Van'a çok yatırım yaptık. Van Gölü kenarında Erciş'te çok güzel yatırımlar yapıldı, Van'da yine bize pek oy çıkmıyor, İzmir'de geçen dönemki milletvekilini aldık, ama biz kalkıp burası daha çok CHP'ye veriyor, yatırım yapmayalım demedik. Bunları görmek lazım.

650 bin afet konutu inşa edeceğiz, ekim kasıma kadar bunları bitirmeye gayret edeceğiz.

Kılıçdaroğlu her konuda yalan söyleyebilecek karakterde birisi, anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilebileceğini söyleyen kendisi ve yanındakiler, üstelik bunu PKK kanalında söyledi. Kapılar arkasında yaptığı pazarlığın bir tanesi de ilk dört maddenin değiştirilmesidir. Terör örgütü uzantısı partiden birisi ne diyor, yüz yıllık Cumhuriyeti değiştireceğiz diyor. Gazi Mustafa Kemal'le ilgili general olsa ne yapar diyor, sizi gidi it sürüleri diyor. Yargımız burada daha ne bekliyor? Bunun suç teşkil ettiği belli değil mi? Mevcut ifadeleri kullanan milletvekili olmamalı. Kimse endişe etmesin, Erdoğan ve Cumhur İttifakı Cumhuriyetin ve Cumhurun teminatıdır.

Batı medyası kendi ülkelerindeki seçimden çok Türkiye'deki seçime ilgi duyuyor. Türkiye'de seçim olduğunda basın ve etik ilkeleri ihlal ediliyor. Oralardaki FETÖ uzantılarıyla müşterek olarak attıkları adımlar. Bizi üzen bazı Türkiye'deki kesimlerin de buna inanması. Almanya'da Sabah Gazetesine yapılan baskın, kabul edilemez.

Petrol ve doğal gazda yeni müjdeler yakın. Bunlar 21 yıldır Türkiye'de, iktidarları olmadı daha çok bekleyecekler ama biz tüm ülkelerle sismik araştırmalar ve sondajlar yaptık. Doğal gazı bulduk, rezerv çok önemli. Önceliğimiz Sakarya, sonra Ordu ve Rize. Birisinde petrol birisinde doğal gaz var, rezervi iyi yakalamamız halinde çok daha farklı bir potansiyele ulaşacağız. Sakarya'daki rezerv artabilir de. İlk 1 ay ücretsiz yaptık ve yıl boyu da mutfakta yüzde 25 gibi bunlara özellikle yıl sonuna kadar ücretsiz vereceğiz. Gayemiz, ülkemizin zenginliğini milletimizle paylaşmak.

Ev hanımlarına emeklilik başta olmak üzere ailelere farklı imkanlar sağlayacağız. Yeni evlenecek çiftlere evlilik kredisi vereceğiz, kadınların ev ve iş hayatını yönetebilecek mekanizmaları çeşitlendireceğiz. Bunlar için sadece vatandaşımızdan onay bekliyoruz.

Kira artış oranlarına yüzde 25 sınırı getirdik. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, Adalet Bakanlığının konuyla ilgili tedbirleri olacak, konut arzını artıracağız. Deprem bölgesindeki konutları da hızla artırıyoruz. Belediye Başkanı olduğumda KİPTAŞ'ı kurup konutlar inşa ettik, Ekrem Efendi'ye sorun bakalım geldiğinden beri kaç konut yaptın, doğru düzgün bir şey yok ama yalan bol.

TOKİ ile konut inşasını devam ettiriyor ve Yarısı Bizden adımını yine TOKİ ile attık ve konut inşalarını 1+1 ve 1+3 şeklinde yoğun olarak sürdüreceğiz. Yerinde dönüşümle ve zemin etüdü yapılarak farklı yerlerde de ciddi manada yoğunlaştıracağız. Kanal İstanbul'un her iki yanında yapılacak olan konutlar bizim rezerv alanlarımız olarak bekliyor, mesela Avcılar sorunlu bir zemin, öncelikli oraya, onları taşımak suretiyle yeni rezerv alanları seçtik ama bunlar yaptırmayacağız diyorlar. Biz zaten temeli attık, özellikle kanalın üzerinden köprü yapım çalışmaları sürüyor. Nüfus, güvenli alanlara taşınacak.

Memurlarımızın en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin TL seviyesine yükseltme sözü verdik. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik, ilk maaşlarını aldılar, güle güle harcasınlar. Asgari ücret komisyonunun toplanıp çalışmasıyla belirleniyor. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Başbakanlık döneminde faizi 4,6'ye enflasyonu da 6,2'ye indirmiş bir hükümettik.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin