Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal 7 ve Ülke TV canlı yayınında soruları yanıtladı. İşte Kanal 7 ve Ülke TV canlı yayınında yaşananlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete yüklenerek, ''Bay Bay Kemal gibi milleti sadece seçim zamanında hatırlayanlardan değiliz. Onun gibi söz verip de tutmamazlık yapmadık, yapamayız.'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal 7 ve Ülke TV canlı yayınında soruları yanıtladı. İşte Kanal 7 ve Ülke TV canlı yayınında yaşananlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal 7 ve Ülke TV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bizim dış politikada, ekonomide attığımız bağımsız ve güçlü adımlar birilerini rahatsız ediyor. Eskisi gibi borç alan bir Türkiye isteyenler de 14 Mayıs'ı bekliyor. Bu seçimde Türkiye'yi tekrar kendilerine bağımlı hale getirecekleri kişilerin kazanmasını istiyorlar. 21 yıldır her alanda kendi politikalarını uygulayabilen bir Türkiye'nin mücadelesini verdik.

Eğitimden sağlığa, dev projelerle ülkemize adeta çağ atlattık. Kendi ilkemizi belirleyip o istikamette ilerleyince ekonomimiz 3 kat arttı. IMF'den borç alan değil, tüm dünyaya yardım edebilen bir ülke haline geldik. Savunma Sanayii'nde dışa bağımlılık oranı yüzde 20'ye indirdik.

Seçime kalan 18 gün bizim için farklılık arz ediyor. Milletimiz için hep büyük hayaller kurduk. Bizim bu ülke için daha çok işimiz var, fakat biz yoldayız. Şu anda zillet ittifakı yola falan çıkmış değil, bunların büyükşehir belediyeleri var. Acaba bu belediyelerde şu ana kadar ne yaptılar? Bay Bay Kemal gibi milleti sadece seçim zamanında hatırlayanlardan değiliz. Onun gibi söz verip de tutmamazlık yapmadık, yapamayız.

İşçiden memura, emekliden ev hanımına kadar milletimizin her kesimini destekleyecek programlar hazırlıyoruz. Bu çerçevede salgın döneminde enerji fiyatındaki artışı vatandaşımıza yansıtmadık. Bu yıl da artık doğal gaz üreticisi bir ülke olarak vatandaşımıza yeni müjdelerimiz oldu. Karadeniz gazının tüm vatandaşlarıma yansıması çok çok farklıdır.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR

YSK'ya ait görevler var. Siyasi partiler olarak bize ait görevler var ama deprem bölgesiyle alakalı neler yapıldığını bir hatırlarsak, çadır kentler, konteyner kentler hepsiyle birlikte kalıcı konutlar olmak üzere bunu 3 başlıkta düzenleyebiliriz. Şu anda enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir biçimde devam ediyor. Enkaz kaldırma çalışmalarını büyük oranda bitirdik. 1 yıl içerisinde bu kalıcı konutları da inşallah vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

YAYINA NEDEN ARA VERİLDİ? ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayına sağlık sorunları nedeniyle ara verilmişti. Yayın bir süre sonra yeniden devam etti. Erdoğan, ''Her şeyden önce üzerinize afiyet, dün, bugün yoğun kampanya çalışmaları vardı. Bu nedenle midemi üşütmüşüm. Hatta programı iptal etsek mi diye düşünmüştüm. Ama söz verdik ve geldik. Sizlerden ve seyircilerimizden helallik diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Yaşananların ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Canlı yayın esnasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Sn. Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Kalan süreci hep birlikte sağlık, afiyet ve huzur içerisinde tamamlayabilmeyi temenni ediyorum." mesajını yayınladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın @RTErdogan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye yazdı.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Sayın Recep Tayyip Erdogan'a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Katıldığı televizyon yayını sırasında rahatsızlık yaşayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.' mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabında Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu. Kalın’ın konuya ilişkin açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu iyi hamdolsun. Rabbim muhafaza eylesin." dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin