Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar önünde 'Sen bana başka şeyler anlatıyorsun' diye valiye kızmıştı: Törene damga vuran olayın perde arkası bakın ne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bilecik'te Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya arasında yaşanan diyalog epey dikkat çekmişti. Kendisiyle konuşurken 'Sen bana başka şeyler anlatıyorsun' diyen Erdoğan vali Kızılkaya'ya kızmış görüntüler gündeme oturmuştu. Olayın perde arkası ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar önünde 'Sen bana başka şeyler anlatıyorsun' diye valiye kızmıştı: Törene damga vuran olayın perde arkası bakın ne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bilecik'te Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni'nde konuşması sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, "Adil bey, bu Söğüt'le ilgili bir bölüm varmış?" diye sordu. Daha sonra "Vali Bey nerede?" diyen Erdoğan, Vali Kızılkaya'nın ayağa kalmasının ardından "Kalan yer kaç kilometre, bunlar bozuk olan yerler mi?" diye sordu.

"BEN SANA BUNU SORMUYORUM, SEN BANA BAŞKA ŞEY ANLATIYORSUN"

Vali Kızılkaya ise "Söğüt-Bozhöyük yolu 26 km, bozuk yol 2 kilometre" bilgisini verdi. Duyduğu yanıt karşısında Erdoğan, "Ben sana bunu sormuyorum, şu anda sıkıntılı olan yer neresi? Sen bana başka bir şey anlatıyorsun" dedi. Daha sonra tekrar Karaismailoğlu'na dönen Erdoğan, "Adil Bey, hemen, anında" diyerek yolun düzeltilmesi talimatını verdi.

"YANLIŞ ANLAŞILMA"

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçen cuma Bilecik’in Söğüt ilçesi altın madeni açılışında, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya’yı “azarlamasının” ardında yanlış anlamanın olduğu öğrenildi.

Kızılkaya ile Erdoğan arasında yaşanan diyaloğun perde arkasında yanlış anlaşılma olduğu açıklandı.

Buna göre, yetkililer Erdoğan’a Bozüyük ile Söğüt arasındaki 26 kilometrelik yoldan söz etti. Yolun “mıcır” denilen taşlardan oluştuğu ve kazaların olduğu anlatılarak Erdoğan’dan yolun beton asfalt olması talep edildi. Söğüt’te yapımı devam eden Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki yol projesindeki son etap ile ilgili de yolun sadece 6 kilometrelik bir bölümünün kaldığı bilgisi verildi. 

Ancak yetkililerin Bozüyük-Söğüt arasındaki yoldan söz ederken, yolun “bozuk” olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan’ın Bozüyük ilçesini “bozuk” olarak anladığı ve Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki yol çalışmalarıyla karıştırarak, Kızılkaya’ya Söğüt’teki yol yapımını sorduğu kaydedildi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin