Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'ten iadesini istemişti. Bülent Keneş ile ilgili karar çıktı. Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı. Keneş ile ilgili karar çıktı, Türkiye'nin iade talebi reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan İsveç'ten iadesini istemişti. Bülent Keneş ile ilgili karar çıktı. Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildi

İsveç'te yaşayan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildiği bildirildi.

Yargıtaydan yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş, İsveç'te yaşıyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin