Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da çok sert konuştu: Siyasi çıkar uğruna olumsuz kampanyalar yürütmeyi hazmedemiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu Hatay'da önemli açıklamalarda bulundu. Sert açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkef bir şekilde hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben hazzedemiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'da çok sert konuştu: Siyasi çıkar uğruna olumsuz kampanyalar yürütmeyi hazmedemiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki incelemelerine Hatay'da devam ediyor. Kahramanmaraş'ın ardından Hatay'da da açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Elbette eksiklier var. Şartlar çok açık net ortada. Böylesine büyük bir felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir. Devlet millet omuz omuza vererek inşallah afetin yol açtığı yıkıntıları da kaldıracağız hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız."

"Depremin yaşandığı andan itibaren kurumlarımız harekete geçerek vatandaşlarımızın yardımına koştular. Şüphesiz ki işimiz kolay değildi. Yaklaşık 13 bucuk milyon insnanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında bir alanda etkili olan bu depremin yaygınlığına bir de hava şartlarının zorluğu eklendi."

HAZMEDEMİYORUM!

"Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkef bir şekilde hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben hazzedemiyorum. Bunun yanında da üzerinde bulunan makamından sorumluluğu olmamış olsa ben bugün böyle konuşmam çok farklı konuşurum."

DAHA ÖNE OLDUĞU GİBİ BİZ BU İŞİ DE YAPARIZ 

1 yıl içerisinde hedefimiz Malatya'da Elazığ'da daha önce Bingöl'de olduğu gibi biz bu işi yaparız. Biz bu konularda kendimizi ispatlamış bir hükümetiz. Hatayımızda da bunu yapacağız. Şuanda AFAD'ın bütün çadırlarıyla il, ilçeler depremzedelerin emrine amade kılınmış vaziyette ve çalışmalar buralarda sürdürülüyor."

SON BİLGİLERİ AÇIKLADI

Erdoğan, depremle ilgili son verileri de paylaştı: "Şu an da Türkiye genelindeki vefat sayısı 9 bin 57. Hatay'daki vefat sayımız şuan itibariyle 3 bin 356. Yaralı sayısı ülke genelinde 52 bin 979. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin