Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere çağrıda bulundu: Kripto para kumarına yönelmektense Blokzincir teknolojisini kullanın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Blokzincir İstanbul' etkinliğinde konuştu. Teknolojiyle alakalı açıklamalar yapan Erdoğan, "İnternette fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz, onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere çağrıda bulundu: Kripto para kumarına yönelmektense Blokzincir teknolojisini kullanın

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Blokzincir İstanbul" etkinliğinde konuştu.

Türkiye'nin internet konusunda fiber altyapıda yavaş gittiğini söyleyen Erdoğan, "Hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah yakında bu konuda çok önemli adımları hayata geçirmiş olacağız" dedi. Erdoğan, "Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yöneltmek yerine blokzincir teknolojisi  gibi yeniliklerin geliştirilmesinin içinde yer alan  daha büyük ve mümbit mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum" çağrısında bulundu.

"İNTERNETTE FİBER ALTYAPI KONUSUNDA BİRAZ YAVAŞ GİDİYORUZ, HIZLANDIRMAMIZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ"
"Artık kendi uzay programını başlatan bir ülke haline gelmemiz, internet alt yapımızı geliştirmemiz bunların işaretidir. İnternette fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz, onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah yakında bu konuda çok önemli adımları hayata geçirmiş olacağız. 

"Türkiye 62 savunma sanayi projesinden 750'nin üzerinde projeye, 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır. Bu gelişmenin en büyük yansımasını ihracatımızda müşahede ediyoruz. Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız TOGG otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerinden biridir. 

"BAŞKALARININ AÇTIĞI SANAL EVRENLERDE YER ALMAYA ÇALIŞMAK YERİNE, KENDİ EVRENİMİZİ KURMAK PEŞİNDEYİZ"
"Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade, bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine, kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz. Hedefimiz bu alanda da tüketici değil üretici, tasarlayıcı, yön verici, takip edilen konumuna ulaşmaktır. Ülkemizin teknolojinin diğer alanları yanında bilassa savunma sanayi alanında örnek teşkil edecek başarılarıyla dikkatle takip edildiğini zaten biliyoruz. İnsansız hava araçlarımız yazdıkları destanlarla adlarına şarkılar bestelenen efsaneler haline gelmiştir.  

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR ÇAĞRIMIZ SADECE YÖNETİM VE GÜVENLİK ALANINI DEĞİL, TEKNOLOJİDEKİ ADALETİ DE KAPSAYAN BİR İTİRAZDIR"
"Artık bizim Tayfunumuz da var. Bunlar artık bir yerlere de işaret ediyor. bunların şimdi çok daha ileri safhaya taşımakta kararlıyız. yenilikçi ve ekonomimize değer katacak bu teknolojiyi, küresel insani yardımlarımızın etkinliğini saplamaktan iklim değişikliğiyle mücadeleye kadar geniş bir alanda kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Bu heyecanla çalışmalarımıza hız veriyoruz BM kürsüsü başta olmak üzere dünya beşten büyüktür çağrımız sadece yönetim ve güvenlik alanını değil, teknolojideki adaleti de kapsayan bir itirazdır. 

"Yeni yönetim sistemimizi kurarken cumhurbaşkanlığı bünyesinde dijital dönüşüm adıyla özel bir ofise de yer verdik. Biz bugünü değil yarını değerlendiriyoruz. Dijital dünyamızı nasıl organize edeceğiz, bütün bunların adımlarını cumhurbaşkanlığı sistemini kurarken orada ortaya koyduk. Hem kurumlarımızın hem partimizin teknoloji ile ilgili programlarda yer almaya dikkat ediyoruz. Ülkemize kazandırdığımız eserlerin çoğu aynı zamanda birer teknoloji harikasıdır. Bugünkü programımızı da aynı anlayışın tezahürü olarak bu muhteşem salonda ve İstanbul’umuzun en önemli üniversitesinde bu açıklamayı yapıyoruz. Uluslararası katılımcıları kamu ve özel sektörümüzün önde gelen temsilcileriyle buluşturacak bu etkinlik ülkemizin teknolojik yeniliklerini yakın takibinin bir göstergesidir.

GENÇLERE TAVSİYE: KRİPTO PARA KUMARLARINA YÖNELTMEK YERİNE BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİ GİBİ YENİLİKLERE YÖNELİN
Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yöneltmek yerine blokzincir teknolojisi  gibi yeniliklerin geliştirilmesinin içinde yer alan  daha büyük ve mümbit mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin