Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'daki olaylar için ilk kez konuştu: Kaybedeceklerini anlayınca çamura yatmaya başladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de düzenlenen seçim mitinginde konuştu. Erdoğan, Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitingine yapılan saldırıya ilişkin, "Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Kendi provokasyonları ile olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar." dedi. Tekirdağ mitinginde ise Batı dergilerindeki manşetler hakkında konuşan Erdoğan, "Dergilerle saldırmak işi çözmez" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'daki olaylar için ilk kez konuştu: Kaybedeceklerini anlayınca çamura yatmaya başladılar

Partisinin Edirne Selimiye Meydanı'ndaki mitinginde konuşan Erdoğan, muhalefeti işaret ederek kimine bakanlık, kimine cezaevlerini boşaltma sözü verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neymiş İmralı'nın kapısını kıracaklarmış, Öcalan'ı dışarı çıkaracaklarmış, Selo'yu dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına devam ettiği sürece hakkı, hukuku, adaleti biz size teslim etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimine de kamudan attıkları militanları devlete doldurma sözü verdiğini belirten Erdoğan, "Kimine ekonomimizi tefecilere teslim sözü vermişler. Hani 300 milyar dolar Londra tefecilerinden alacak ya öyle bir söz vermiş. Sen avucunu yalarsın avucunu. Senin gibilere bu tefeciler para vermez. Kimine de savunma sanayi projelerini bitirme sözü vermişler. Hatta adı TEKNOFEST'le sembolleşen Atatürk Havalimanı'nı Amerikalılara devretme sözü vermişler." diye konuştu.

Vatandaşlara, Atatürk Havalimanı'nda dün gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi"ni hatırlatan ve 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizler de Cumhur İttifakı'na kimlerin saldırdığına, bay bay Kemal'i ve koalisyon masasını kimlerin desteklediğine baktığımızda tablo tüm açıklığıyla ortaya çıkıyor. Değerli kardeşlerim dünkü İstanbul mitingini gördünüz. Bu kadar insanı bir araya, ülke sevgisinden, bayrak sevgisinden, ezan sevgisinden, evlatlarının geleceğine sahip çıkma duygusundan başka ne getirebilir? Gittiğimiz her şehirde milletimiz bizi geçtiğimiz sokaklardan, miting meydanına kadar her yerde geçmişte görülmemiş kalabalıklarla bağrına basıyorsa işte tüm bu hakikatleri gördüğü için."

"Ağzından yalandan başka bir şey çıkmayan birine ülke emanet edilir mi?"

Erdoğan, Kırklareli mitinginde de 20 bin kişiyle buluştuğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ağzından yalandan başka bir şey çıkmayan, namus şeref sözü diyerek verdiği teminatların ertesi gün tam tersini yapan birine bu ülke emanet edilir mi? Kurduğu masayı, bizzat kendi ortaklarının kumar masası olarak tarif ettiği birine bu ülke emanet edilir mi? Masadaki ortaklarını orada tutabilmek için rüşvet kabilinden makamlar dağıtan birine bu ülke emanet edilir mi? Söylediği şeylerden haberi olmayan, vaat diye anlattıklarının yarısı yapılmış yarısı da saçma sapan işlerden ibaret birine bu ülke emanet edilir mi? Daha önemlisi aile yapımızı, gözümüzün nuru evlatlarımızın geleceğini LGBT türü sapkınların eline bırakmaya... CHP, LGBT'ci mi? İYİ Parti LGBT'ci mi? HDP LGBT'ci mi? Yanındakiler LGBT'ci mi? Şimdi gelelim bize. AK Parti'ye LGBT girebilir mi? MHP'ye girebilir mi? Cumhur İttifakı'nın diğer ortaklarına LGBT sızabilir mi? Çünkü bizde aile kurumu kutsal. Aile kurumumuza bu tür lekeyi sürdürmeyiz."

Erdoğan'ın, "Gençler, hanımlar isterseniz gelin şimdi bay bay Kemal'in ve koalisyon masasının ne olduğunu görüntülü olarak izleyelim." sözlerinin ardından muhalefetin konuşmalarından kesitlerin yer aldığı video alandaki vatandaşlara izletildi.

Videoda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Namus sözü veriyorum ve garanti veriyorum." sözlerinin duyulduğu esnada Erdoğan, "Nerede namus sözü? Namus var mı ki sözü olsun." dedi.

Erdoğan, videoda yer alan Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili adayı Sırrı Sakık'ın "Biz masada oturup yüz yıllık Cumhuriyet'i değiştireceğiz." sözleri üzerine ise "Yüz yıllık Cumhuriyet'imizi değiştireceklermiş." ifadelerini kullandı.

Görüntüde, PKK'lı teröristlerin yer aldığı "Terör arananlar" listesinin görüldüğü sırada Erdoğan, "Terörist başlarını görüyor musunuz?" diye sordu.

"15 Temmuz gecesi FETÖ'cüler beni öldürmek için havalimanında yerlerini almışlardı"

Erdoğan, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesinden kesitler izlettirilirken, şunları söyledi:

"15 Temmuz akşamı ben Atatürk Havalimanı'na gelmeden önce beni ve ailemi öldürmek için bu FETÖ'cüler Atatürk Havalimanı'nda yerlerini almışlardı. Benden 1,5 saat önce bay Kemal, FETÖ'cülerin vasıtasıyla tankların arasından kaçırılarak Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti. Utanmadan, sıkılmadan 'Haberim olsa beklerdim.' diyor. On binlerce İstanbullu orada beklerken, sen o on binlerce İstanbulluyu görmedin mi? Adamın hayatı yalan. Adamın böyle bir düşüncesi yok. Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine git, oradan kahveyi yudumlayarak gelişmeleri izle. Acaba ne zaman öldürecekler? Uçaklar önümüzden geçiyor, geçiyor. Devamlı üstümüzden pik yapıyorlar. Rabb'im isterse sular büklüm büklüm vurulur."

"Unutmayın Rabb'imiz ne buyuruyor?" diyen Erdoğan, Al-i İmran Suresi'nin 54. ayetini okuyarak "Her hesabın üzerinde, her tuzağın üzerinde Allah'ın hesabı vardır. Allah'ın tuzağı vardır. Ona tuzak olmaz." dedi.

Milletinin muhalefete değil ülkeyi, günahını bile vermeyeceğini kaydeden Erdoğan, "İnşallah 14 Mayıs'ta Edirne'nin de bu kumar masasına hak ettiği cevabı sandıkta vereceğine inanıyorum. Hani, Edirne türküsünde ne var? 'Ayılana gazoz, bayılana limon.' Öyle mi? İşte 14 Mayıs sabahı bunların limona çok ihtiyacı olacak. Hani bunların sokağa attıkları limonlar var ya onları bunlar için hazırlayalım." diye konuştu.

Erzurum'daki olaylar için konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın kaybedeceğini anlayınca şimdiden çamura yatmaya başladığını belirterek şunları kaydetti:

"Her partinin temsilcinin yer aldığı heyetlerin gözetiminde yürütülen çalışmaların üzerine sanki bunu bilmiyormuş gibi gölge düşürmeye kalkıyorlar. Bilhassa teknolojik imkanların böylesine geliştiği bir dönemde artık bu numaralar bayatladı. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp bundan sonra da utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. İşte dün İstanbul'u gördünüz. Bir milyon 700 bin insan Atatürk Havalimanı'ndaydı. Milleti tahrik ederek buna güçleri yetmeyince tahkir ederek yaşayacakları hezimete şimdiden kılıf arıyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'daki olaylar için ilk kez konuştu: Kaybedeceklerini anlayınca çamura yatmaya başladılar

ERDOĞAN TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY'DE KONUŞTU: ŞİMDİ ALDIĞIM RAKAM 75 BİN  

Edirne'nin ardından partisinin Tekirdağ Çerkezköy'de düzenlenen mitinginde eşi Emine Erdoğan ile sahneye çıkan Erdoğan, Cengiz Kurtoğlu'nun "Duyanlara Duymayanlara" şarkısına eşlik etti. Tekirdağ'daki vatandaşları en kalbi duygularıyla selamladığını kaydeden Erdoğan, mitinge 75 bin kişinin katıldığı bilgisini paylaştı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli'nde 20 bin, Edirne'de 25 bin katılım olduğunu belirterek, "Şimdi geldik burada patladık. Ya şöyle, Tekirdağ bu seçimlerde sandıkları bir patlatın da bay bay Kemal nereye gideceğini bir öğrensin." diye konuştu.

"DERGİLERLE SALDIRMAK İŞİ ÇÖZMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu Batı alışacak, öyle dergilerle mergilerle Erdoğan'a saldırmak işi çözmez. İşte burası, işi burası çözer." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Sadece kendimizin sandık başına gidip oyunu kullanması yeterli değil. Çevremizdeki akrabalarımızdan, arkadaşlarımızdan, eşimizden, dostumuzdan, hala kafası karışık en az bir kişiyi daha ikna edip desteğini almanız şart. Ayrıca telefon rehberinizi karıştırıp, nazınızın geçeceği kim varsa arayıp 14 Mayıs'ın önemini anlatmanız ve gönlünü kazanmanız gerekiyor. Sadece şu meydandaki sizler bunu yaptığınızda emin olun Tekirdağ'da eşine benzerine rastlanmadık bir neticeye ulaşırız." diye konuştu.

Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'i ağızlarından düşürmeyenler, kendilerine en ağır hakaretleri savuranları baş tacı ediyor. Şehitlerimizin kanlarıyla, gazilerimizin fedakarlıklarıyla sağladığımız güvenliğimiz, terör örgütlerinin insafına bırakılıyor." dedi.

'Cumhuriyet'le yaşıtım.' diyen CHP, Cumhuriyet'le hesaplaşma naraları atanlara devleti teslim etmeye çalışıyor. Gazi Mustafa Kemal'i ağızlarından düşürmeyenler, kendilerine en ağır hakaretleri savuranları baş tacı ediyor. Şehitlerimizin kanlarıyla, gazilerimizin fedakarlıklarıyla sağladığımız güvenliğimiz, terör örgütlerinin insafına bırakılıyor. Ülkemize binbir emekle kazandırdığımız eserleri yıkma, hizmetleri çökertme, milli değerlerimizi yabancılara peşkeş çekme sözü veriliyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'daki olaylar için ilk kez konuştu: Kaybedeceklerini anlayınca çamura yatmaya başladılar - Resim : 2

"OYNASINLAR BAKALIM BİR ARAYA GELİNCE"

Bir Tekirdağ türküsünde geçen, "Bahçelerde börülce, oynar gelin görümce. Oynasınlar bakalım, bir araya gelince." sözlerini dile getiren Erdoğan, "Bunlar da artık 7'si mi, 9'u mu, 11'i mi, kaç taneyseler bir araya gelmişler, ülkenin ve milletin kaderi üzerine kumar oynuyorlar. Kendileri söylüyor, 'Ben kumar masasında olmam.' diyor. Niye duruyorsun orada? Madem kumar masası da niye duruyorsun. 'Biz noter masası da değiliz.' Niye oradasın? Ne oldu? Tekrar döndü dolaştı, aynı masaya geldi. Oynasınlar bakalım. Milletim de bunlara 14 Mayıs'ta sandıkta kendi oyununu oynayacak." diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin