Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde konuştu: Anayasa için harekete geçtik, muhalefetten metin bekledik, gelmedi. Yeni sistemi çok yakında fiilen başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde konuştu. "Anayasa için harekete geçtik, muhalefetten metin bekledik, gelmedi" diyen Erdoğan, "Milletimizi, ruhunu 12 Eylül vesayetçilerinin üflediği darbe mahsulü mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde konuştu: Anayasa için harekete geçtik, muhalefetten metin bekledik, gelmedi. Yeni sistemi çok yakında fiilen başlatıyoruz

Erdoğan'ın açıklamaları:

Amerika'sından Avrupa'sına her yerde aynı çekişme yaşanmıştır. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın çeşitli meselelerini takip ederken hukuk adına dünyanın nerelerinde ne yüz kızartıcı durumlarla karşılaştığımızı bizler biliyoruz. Açıkça ifade ediyorum, bu ülkede hiçbir yargı mensubunun hukukla bağdaşmayan hususla karşıma gelmesini istemem ama aynı zamanda yargı mensuplarının hukukçu duruşunu, herkesin karşısında ve her şartta sergilemesini de beklerim. Ülkesine, milletine, adalete bağlı savcılar ve hakimler kendi içlerinden başlayarak Türkiye'nin FETÖ tehdidinden hukuk yoluyla kurtulmasına öncülük ettiler. Bir kez daha şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi ile inşallah artık böyle tehditlerle karşılaşmayacağımızı ümit ediyorum. Vereceğiniz her mücadelenizde yanınızda yer alacağımızdan şüpheniz olmasın. 

Yaptığımız reformlarla geniş bir alanda hukuk devletini tahkim ettik. Ülkemizi yeni ve tamamen demokratik yaklaşımla, yeni bir Anayasa'ya kavuşturmak için TBMM'de defalarca teşebbüste bulunduk. Tüm partilerin eşit üye katılımı ile komisyona öncülük ettik, maalesef bu teşebbüsümüz muhalefet partileri sebebiyle akamete uğradı. Geçen yıl yeniden hazırlığa geçtik. Muhalefetten en azından metin teklifi bekledik. Önümüze herhangi bir metin gelmedi. Milletimizi, ruhunu 12 Eylül vesayetçilerinin üflediği mevcut Anayasa'dan kurtarma hedefimiz bakidir. Bu süreçte Anayasa'da pek çok değişiklikler yapıldı. 134 hükmü, geçen 20 yıl boyunca değişti. Bunların bir kısmı sözleşmelere uyum amaçlıyken, bir kısmı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş gibi oldukça kapsamlı değişiklikler. Temel kanunların neredeyse tamamını çağın gereklerine uygun hale getirecek şekilde yenilemiş olduk. Biz yeni Anayasa hazırlığımızı halk oyuna sunacağımızı ifade etmiştik. Yargı kurumlarımız, kararları ve içtihatları ile, kanunların ve diğer mevzuatın güncellenmesine katkıda bulunmaktadır. Kanun uygulayıcıların niteliği de adaletin tecellisinde hayati öneme sahip. Yargı teşkilatımızın insan gücü kalitesi ve donanımını artırmak için, hakim ve savcı yardımcılığı sistemini getiriyoruz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin