Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert konuştu. İsrail'e ve Batılı ülkelere tepki gösterdi: Acziyet içindeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu. İsrail ve Batılı ülkelere çok sert tepki gösterdi. "Batılı ülkeler ise İsrail'in tüm bu katliamlarını uzaktan seyrediyor. Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert konuştu. İsrail'e ve Batılı ülkelere tepki gösterdi: Acziyet içindeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuşuyor.

Konuşmasından satır başları:

Saygıdeğer başkanlar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dönem başkanlığını devralan Özbekistan Cumhurbaşkanı'na misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum.

Küresel sınamalarla karşı karşıya olduğumuz dönemden geçiyoruz. Koronavirüsün açtığı yaralar henüz kapanmadı. Rusya Ukrayna savaşının yıkıcı sonuçları ile yüzleştik. Filistin topraklarındaki çatışmalar hepimizin yüreğini dağladı. Saldırıda 34. günü geride bıraktık. Acımasızca öldürülen kişilerin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyorlar. Çocukları dahi katleden fanatizm ile karşı karşıyayız.

Batılı ülkeler ise İsrail'in tüm bu katliamlarını uzaktan seyrediyor. Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kuranı yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar. 7 Ekim'den bu yana gördüğümüz iki yüzlülük örneklerini artırmak mümkündür. 

15 KASIM'DA GAZZE İÇİN İSTANBUL'DA TOPLANTI YAPILACAK

Çatışmaların engellenmesi için diplomatik girişimlerini sürdürüyoruz. Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemelerimizi sevk ettik. 2 Sivil insani yardım gemimizin gönderilmesi için hazırlıklarımız devam ediyor. 15 Kasım'da devlet ve hükümet başkanları eşlerinin katılımı ile toplantı gerçekleşecek. Gazzeli masumların acısının dindirilmesi için güçlü bir duruş sergilenecek. Sesimizin yükseltilmesi çok mühim.

NE ZAMAN SES YÜKSELTECEĞİZ?

Paris'te 25 kişi öldürüldüğünde dünya liderleri birlikte yürüdü, 10 bin insan öldürüldü dünya sessiz. Çocuk ve kadın... Bunları her gün televizyonlarda izliyoruz. Burada teşkilatı olarak hep birlikte sesimizi bugün yükseltmeyeceksek ne zaman yükselteceğiz. 

Daha şeffaf daha adil ekonomi sistemine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduk. İnsan odaklı girişimlerimizi sürdürüyoruz. 500 milyon nüfusu ile teşkilat bu açıdan şüphesiz önemli konuma sahip. Üyelerin birbiri ile ticaretinin 85 milyar dolara tekabül etmesi düşündürücü. Bu rakam bize yakışmıyor. 100 milyara çıkarılması için gayretimizi artırmalıyız. 20 yıldır hayata geçirilemeyen teşkilatı ticaret anlaşmasını yürürlüğe koymalıyız. Ekobank'ın tüm üyelerin katılımı ile faal hale getirilmesi bu maksada hizmet edecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin