Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükelçilerle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan'dan flaş Rusya ve Ukrayna mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyükelçilerle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Buça ve İrpin'deki görüntüler çalışmalarımıza gölge düşürdü" dedi. Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Erdoğan, “İki komşumuz arasında önce ateşkesin, ardından da kalıcı barışın tesisi insanlık adına yapılmış en hayırlı işlerden biri olacaktır.” çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükelçilerle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan'dan flaş Rusya ve Ukrayna mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçilerle iftar buluşması sonrası açıklamalarda bulundu.

 Erdoğan, "Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Salgının ilk gününden itibaren birçok kuruluşa tıbbi malzeme desteğinde bulunduk. 19 ülkeye 3 milyon 600 bin doz aşı hibesi yaptık. Afrika'ya 10 milyon doz aşı yardımında bulunulacağını açıklamıştık. 870 bin doz aşı hibe ettik.

Dinimiz, dilimiz, ten rengimiz ne olursa olsun hepimiz 8 buçuk milyarlık insanlık ailesinin bir ferdiyiz. Gelecek nesillere karşı da sorumluyuz. Küreselleşmeyle birlikte birbirimize karşı yükümlülüklerimiz de artıyor.

İki komşumuz arasında başlayan çatışmalara son verebilmek adına yoğun gayret sergiledik. Antalya Diplomasi Forumu'nda iki ülkenin Dışişleri Bakanını bir araya getirdik. Sonrasında İstanbul'da iki tarafı bir araya getirdik. Ancak Buça ve İrpin'deki görüntüler çalışmalarımıza gölge düşürdü.

Hem Zelenski hem de Putin ile görüşüyorum. her iki taraf da İstanbul'daki görüşmeleri ilerletmekten yana olduklarını belirtiyor. İkisine de Türkiye'de görüşme teklifimi yineliyorum. Bu savaşın bir kazananı olmayacağını söylüyorum. Acının, yıkımın ve gözyaşının daha fazla sürmesine kayıtsız kalamayız. İki komşumuz arasında önce ateşkesin ardından da kalıcı barışı sağlanması insanlık adına hayırlı olacaktır.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması temelinde barışçıl bir yol bulunacağına gönülden inanıyorum.

70 yıldır NATO içerisinde değişmez bir müttefik olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Ukrayna bağlamındaki en son gelişmeler hem NATO ittifakının hem de ittifak içindeki Türkiye'nin önemini açıkça ortaya koymuştur. AB, Türkiye'nin stratejik hedefi olmayı sürdürmektedir. Ukrayna'daki savaşın etkileri, Türkiye'nin pek çok alanda AB için ne denli stratejik bir konumda olduğunu göstermiştir. Tam üyelik perspektifimizi temel alan somut adımlar atılmasını istiyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin