Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay Bay Kemal sen bakkal bile yönetmedin ya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Millet İttifakı için konuştu, "Bunların ülkeye bir vaatleri bulunmuyor. Yaptıkları tek şey yardımcılarının altına 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' koltuğu çekmek." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu için "Bay Bay Kemal. Sen bakkal dükkanı bile yönetmedin ya..." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay Bay Kemal sen bakkal bile yönetmedin ya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kandil'e, terör örgütüne bu ülke teslim edilir mi? Dün Diyarbakır'da idik. Orada vatandaşlarımızın bize yakarışlarını gördük. 'Ne olur bizi onların eline bırakmayın' dediler. Kandil, bizim Diyarbakır Annelerimizin yavrularını kaçırdı mı? Evet.

Şimdi Edirne'de olan bir Selo var ya, 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta, bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler. Onlar da Kürt'tü. Hani siz Kürtlere kadir kıymet biçiyordunuz? Bunların derdi Kürt falan değil, onlar ne kadar Kürt'se biz o kadar Türk'üz. Biz Türküyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla tüm kardeşlerimizi seviyoruz.

Bugün 1218 yatağıyla, deprem izolatörleriyle ve tüm birimleriyle hizmete giriyor. Hamdolsun, iftihar ediyorum. Doktorsa doktor, hastaneyse hastane, moderniteyse modernite, hastalarınızı yurt dışına göndermeyin."

"TÜRKİYE'Yİ SAĞLIK ALANINDA CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Benim insanıma bu yakışır. Türkiye'yi sağlık alanında sadece kendi vatandaşları için değil, küresel cazibe merkezi yapacağız. Sağlık hizmetleri için artık Türkiye tercih ediliyor. Sağlık alanında yaptığımız reformların kıymetini milletimiz biliyor.

Muhalefet her gün yeni iftira ile bu eserlere saldırmayı sürdürüyor. Hatay'da hastane temel atma töreninde bir fotoğraf karesiyle bizi ters köşe yapmak isteyen vardı... O hastane 1 buçuk ay içinde hizmete girecek. Hastane hizmete girdiğinde özür dileyecekler mi?

Türkiye asrın felaketinin altından devletinin gücüyle kalktı. Bu ülkeye eser bırakmak herkesin harcı değildir. Bizden önceki yıllarda Türkiye eser özlemi çekmezdi yoksa...

 Biz bu köhne düzeni değiştirdik, mazlumların umduunu diri tutmak için 21 yıldır bu uğraşı verdik. Kurulan hiçbir tuzağa aldırmadan yürüdük. "

"MAVİ BONCUK DAĞITTIKLARI HERKESE BAKANLIK VERİYORLAR"

"Bugün bir mücadelenin içindeyiz. 14 Mayıs'ta bu mücadeleyi vereceğiz. Siz hazırız derseniz bu iş biter. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu engellemeye çalışıyorlar. Bu muhalefet 7'li bir kumar masası kurdu, tüm terör örgütleriyle anlaştı, emperyalistlerin tefecilerin de desteğini aldılar. Bu masada herşey var ama vizyon yok, millet yok. Proje dedikleri herşey yalan. Yaptıkları bir şey yok. Bunların ülkeye bir vaatleri bulunmuyor. Yaptıkları tek şey yardımcılarının altına 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' koltuğu çekmek."

"O MASADA OLANLARDAN BİRİ ZAMANINDA BENİM BAKANIMDI"

Eski hazinenin başındakiyle beraber birlikte otelde IMF ile görüştüler, şimdi bir tane sözcüleri var ya? Şu anda masada olanlardan bir tanesi benim bir zamanlar bakanımdı. Davos'ta oturduk, IMF'nin başındakiyle konuşuyoruz. O şimdi altılı masanın etrafında olan kişi de benim bakanım. Ah ah... Ve dedim ki ben, IMF'nin başındaki zata, ikide bir Türkiye'ye adamlar gönderiyorsunuz. Türkiye'yi ben yönetiyorum siz değil. Siz taksitlerinizi almaya geliyorsunuz, alıyorsunuz. 2013'e kadar devam ettik ve 2013'te ödemeyi bitirdik, IMF'yi Türkiye'den def ettik. CHP'ye sorarsan IMF ile oturup konuşmak lazım diyor. Biz IMF ile değil, kendi kendimize yeteriz. 23.5 milyar dolar olan IMF borcunu sıfırladık, bitti. 100 milyar doların üzerine Merkez Bankası'nın rezervi çıktı. Gümbür gümbür gidiyoruz. 

"ÇOCUK KATİLLERİNİ DIŞARI ÇIKARACAKLARMIŞ"

Bay Bay Kemal'in yapacağı da bunlardan ibaret işte. Çıkıp itiraz ederler ama. Bu kadar büyükşehir belediyesi var. Ne yapıyorlar? Hiçbir şey. Yapamazlar. Onlar her ortağa cumhurbaşkanı yardımcılığı koltuğu veriyorlar. Her gittikleri yerde bakanlık dağıtıyorlar. Afedersiniz bir hukuk devletinde çocuk katilini Selo'yu çıkarıp içeri alacaklarmış. Benim milletim çocuk katilini dışarı çıkaranlarla beraber olmaz. Kaldı 28 gün durmak yok. "

"SEN BAKKAL BİLE YÖNETMEDİN YA..."

"Yurt dışından para getireceğim diye ülkeyi pazarlıyor bu Bay Bay Kemal. Sen bakkal dükkanı bile yönetmedin ya. Bir tarafta ilkeler var bir tarafta 7 ortaklı kumar masası var. Hayalleriniz içn ülkenizi kime emanet edersiniz? Kime güvenirsiniz? Bu soruları vicdanınıza danışın kararınızı öyle belirleyin. "

"EKSİKLERİMİZ HATALARIMIZ OLABİLİR"

"TOGG'u gördünüz değil mi, İHA'ları, SİHA'ları Akıncı'yı beğendiniz mi? Daha da güzellerini yapacağız. Bu ülkeyi yönettiğimiz zamanlarda belki eksikliklerimiz olabilir hatalarımız olabilir. Ama gece gündüz çalıştığımızı kimse inkar etmesin. " dedi.  

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin