Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupalı liderlerle bir araya geldi

NATO Liderler Zirvesi için Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupalı liderlerle görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupalı liderlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Liderler Zirvesi için gittiği Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Rishi,  Sunak Kanada Başbakanı Trudeau ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüşmesine ilişkin, "NATO zirvemiz marjında gerçekleştirdiğimiz bu verimli toplantının ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Sunak ile görüşmesine ilişkin, "Müttefiklerimizle yakın işbirliği içerisinde ittifakımıza katkı vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kanada Başbakanı Trudeau ile görüşmesine ilişkin, "Ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun." paylaşımında bulunan Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşmeye ilişkin de, "Tarihi önemdeki zirvemizi yaptığımız yoğun temaslarla en verimli şekilde değerlendirmenin gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, İTALYAN BAŞBAKANI MELONİ İLE GÖRÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupalı liderlerle bir araya geldi

ALMANYA ŞANSÖLYESİ SCHOLAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya şansölyesi ile de bir araya geldi. Erdoğan bu görüşmenin ardından "Türkiye - Almanya ilişkilerini konuştuk, ittifaka verdiğimiz önemi teyit ettik. Küresel istikrar ve güvenlik ortamının tesis edilmesi çabalarında Almanya ile yakın işbirliğimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin