Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da. Steinmeier Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda karşıladı. İki isimden Gazze'de iki devletli çözüm önerisi geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti. Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue’de karşılandı. Gazze'deki gelişmelerte değinen Steinmeier "İsrail'in var olma ve kendini savunma hakkını vurguladığını" kaydetti.  Erdoğan ve Steinmeier, İsrail-Filistin meselesinde tek çözümün iki devletli yapı olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da. Steinmeier Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda karşıladı. İki isimden Gazze'de iki devletli çözüm önerisi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan saat 13.28'de Almanya'nın başkenti Berlin'e hareket etti. Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ankara Valisi Vasip Şahin uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti. 

Erdoğan ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile baş başa görüşecek ve sonrasında ortak basın toplantısı düzenlenecek.

STEINMEIER  KARŞILADI

Çalışma ziyareti kapsamında Almanya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue’de karşılandı.

Erdoğan ziyaret anısına hazırlanan şeref defterini imzaladı.

Alman Cumhurbaşkanı'nın sözcüsü X hesabından yaptığı açıklamada, Steinmeier'in 7 Ekim'de Hamas tarafından gerçekleştirilen ölümcül saldırının ardından "İsrail'in var olma ve kendini savunma hakkını vurguladığını" kaydetti. 

Erdoğan da Gazze'deki bombardımanlarla ilgili "İsrail'in saldırıları durmalı" dedi 

Erdoğan ve Steinmeier, İsrail-Filistin meselesinde tek çözümün iki devletli yapı olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

İki isim Filistin'de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldı.

GÜLER'DEN EUROFIGHTER AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler dün yaptığı açıklamada "Eurofighter ile ilgili çalışmamız var. Eurofighter'ı almak istiyoruz. Çok etkili bir uçak. Bu uçaklar İngiltere, Almanya ve İspanya ile ilgili. Hem İngiltere hem İspanya 'evet' diyor, şimdi Almanya'yı razı etmek için onlar çalışıyorlar. O sorunu İngiltere ve İspanya 'Biz çözeceğiz' diyorlar. Olursa 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz." diye konuşmuştu.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin