Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Emekli zammı ve yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Gözler 2024 ocak ayında emekliye, memura ve asgari ücretliye ne kadar zam yapılacağında çevrilmişken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bununla ilgili mesaj geldi ve zamlarla ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Emekli zammı ve yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Memur ve emeklilere 2024 ocak ayında ne kadar zam yapılacak? Milyonlar bu soruların cevabını merakla beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi ve zam oranlarıyla ilgili mesajlar aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Özbekistan'dan dönüşünde uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Yeni asgari ücret ve emekliye yapılacak zamla ilgili açıklamada da bulunan Erdoğan, enflasyona ezdirmeyeceğim mesajı verdi.

Enflasyonla mücadelenin hız kesmeden devam ettiği belirtilerek, "Asgari ücretle emeklilere yapılacak zamla ilgili bir açıklamanız olur mu?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel gündemi de meşgul eden enflasyon sorunu ile mücadelede kararlıyız. Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de önümüzdeki süreçte sileceğiz." dedi.

 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Sürekli olarak "Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz." dediklerini ve sözlerini tuttuklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Asgari ücrete Cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Biliyorsunuz, emeklilerimizi kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık. Aldığımız tedbirlerle, yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Asgari ücret konusunun kendi takvimi var, biliyorsunuz. İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin