Cumhurbaşkanı adayları oyunu kullandı! Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan oylarını kullandı

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı ve yeni parlamento üyelerini seçmek için sandık başında.. Cumhurbaşkanı adayları oylarını kullanmak üzere sandık başına geldi. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan oylarını kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı adayları oyunu kullandı!  Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan oylarını kullandı

Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için, ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen, bugün saat 17.00'a kadar oy kullanabilecek.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Saffet Çebi İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Oy zarfını attıktan sonra gazetecilere konuşan Erdoğan, “Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli şey Türk demokrasisi için sabah saatleri itibarıyla takipteyim. Olaysız, sıkıntı yaşanmadan süreç devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımı idi. Vatandaşlarımız büyük şevkle oylarını kullanıyorlar. Burada da bir sıkıntı yok. Akşam sayımlardan sonra ülkemiz, milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısı ile bir geleceği niyaz ediyoruz. Bütün seçmenlerimizin akşam 17'ye kadar endişeye kapılmadan oylarını kullanmaları Türk demokrasisinin gücünü göstermesi anlamında çok önemli. Bütün sandık kurulu üyelerine başarılar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı adayları oyunu kullandı!  Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan oylarını kullandı

MİLLET İTTİFAKI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "Kucaklaşmayı çok özlemişiz. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı adayları oyunu kullandı!  Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan oylarını kullandı - Resim : 2

ATA İTTİFAKI ADAYI SİNAN OĞAN OYUNU KULLANDI

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. 1276 numaralı sandıkta 344'üncü sırada eşi Gökçen Oğan ile birlikte oy veren Oğan, basın mensuplarına açıklama yaptı. Oğan, heyecanlı olduğunu belirterek "Memleketimize, milletimize hayırlı olsun diliyorum. Buradan bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen, herkes oy kullansın. Sükunetle, suhuletle bu seçimi bir bayram havasında geçirelim" dedi. 

Cumhurbaşkanı adayları oyunu kullandı!  Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan oylarını kullandı - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin