Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici'den flaş açıklamalar. Asgari ücret, aday, ittifak, seçimler, EYT, enflasyon...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tv100'ün gündem belirleyen programı Yüzler Kulübü'nde soruları yanıtladı. Destici'den flaş açıklamalar... Destici, "Meclis'te HDP'li başkanvekilinin yönettiği hiçbir oturuma katılmadım. AK Parti'nin HDP ile görüşmesini doğru bulmuyorum. HDP'yi PKK'nın ta kendisi olarak görüyorum." dedi. Destici, asgari ücret, aday, ittifak, seçimler, EYT, enflasyon gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici'den flaş açıklamalar. Asgari ücret, aday, ittifak, seçimler, EYT, enflasyon...

Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğu Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı, Mustafa Destici, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv100 yazarı Erdoğan Aktaş ve Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici'den flaş açıklamalar. Asgari ücret, aday, ittifak, seçimler, EYT, enflasyon...

Destici, "Demirtaş'ın özel jetle Diyarbakır'a götürülmesini doğru bulmuyorum. Meclis'te HDP'li başkanvekilinin yönettiği hiçbir oturuma katılmadım. AK Parti'nin HDP ile görüşmesini doğru bulmuyorum. HDP'yi PKK'nın ta kendisi olarak görüyorum. HDP'yi normalleştirme adımlarının hepsine karşıyım." dedi. Destici, HDP dahil hiçbir partiye seçim yardımı yapılmaması çağrısında bulundu. 10 Ocak'a kadar HDP'ye hazine yardımı yapılacağını belirten Destici, yargıya yapılacak yardıma tedbir koyma çağrısında bulundu.

Destici aldığı bilgiye göre HDP'nin kapatılmaya hazırlıklı olduğunu her şeylerini kiralık olarak gösterdiklerini söyledi.

Destici asgari ücrretin en az yüzde 50 artması gerektiğini belirtti. Destici adaylarının Erdoğan olduğunu BBP'nin kendi amblemiyle Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere gireceğini açıkladı.

İşte Destici'nin o açıklamaları:

Mustafa Destici'nin açıklamalarından satır başları:

Türkiye’de milliyetçiliğin yükselmesinin birkaç nedeni var. Milliyetçiliğin bu topraklarda var olmanın en temel şartlarından biri. Milliyetçilik emperyalizmin panzehridir. Yakın tehdit arttıkça yükseliyor.

Bizim milliyetçilik kavramımız içinde sadece Türk ırkından gelen insanlar yok. Bizim milliyetçilik kavramımız içinde bu vatanda, bu ay yıldızlı bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesi koyan Kürk, Türkmen, Boşnak, Çerkez, Laz da hepsi Türk milliyetçiliği kavramının içerisine girer.

"Şu anda bütün sığınmacılar kontrol altında"

“Sığınmacılarla ilgili biz ilk olarak sınırımızın diğer tarafında tampon bölge oluşturalım. ‘Orada muhafaza edelim, içeriye alınmasınlar’ dedik. Daha sonra sayı birden milyonlarla ifade edildi. Başta biraz bu kontrolsüz oldu. Şu anda bütün sığınmacılar kontrol altında” sözleri üzerine Aktaş “Bombayı patlatanın kaydı yok. Ev tutmuş, çalışıyor. Kaç kişinin kaydı yok bilinmiyor.” deyince “Siz ne kadar tedbir alırsanız alın arada bu tür sızmalar olur." yanıtını verdi.

Bunların insan olduğunu unutmadan bir geri dönüş projesinden bahsediyoruz. Türk milleti hep insanı önceleyen bir millettir. Bir vakayla karşı karşıyayız ve elbette Türkiye bunu başaracaktır. Düşüncem ülkelerine geri gönderilmesidir.

"HDP’li başkanvekilinin yönettiği hiçbir oturuma katılmadım"

Benim tavrım net. Ben HDP’yi PKK’nın siyasi şubesi olarak görüyorum. TBMM’ye girdiğim günden beri HDP’li başkanvekilinin yönettiği hiçbir oturuma katılmadım. Ben kürsüye çıktığım zaman bütün HDP grubu meclisi terk eder.

HDP’yi meşrulaştırılacak her türlü adımdan uzak durulmasını istiyorum. AYM’ye çağrı yaptım. Artık bu işi uzatmanın bir anlamı yok.

"Kimse seçim yardımı almasın"

Partilere devlet önümüzdeki dönemde 4,5 milyar lira yardım yapacak. Anayasa’da ‘Siyasi partilere hakça yardım yapılır’ diyor, yeteri miktarda değil çok fevkinde. Bu parayı alan her parti memnun. Her konuda konuşan Akşener ile Kılıçdaroğlu neden tek kelam laf etmiyor. CHP 1 milyar 100 milyon TL, iyi Parti’de 500 milyon TL para alacak. Bizim en nihayetinde önerimiz kimse almasın kendi imkanıyla yapsın.

HDP’nin herhangi bir yöneticisi PKK’yı terör örgütü olarak nitelemedi. HDP çıksa bugün ‘PKK’yı terör örgütü olarak görüyorum’ dese ben de HDP’nin kapatılmasına karşı çıkarım.

(HDP’ye yapılacak seçim yardımı) Ocak’ın 10’u kadar seçim yardımları yatıyor. Kapatma kararı bitmiyorsa bile bu hazine yardımına tedbir konulmalı. Eğer bu tedbir konulmazsa vebali onlarındır.

"Demirtaş’ı bir terörist, PKK’nın militanı olarak değerlendiriyorum"

Selahattin Demirtaş’ı asla samimi bulmuyorum. Demirtaş’ı bir terörist, PKK’nın militanı olarak değerlendiriyorum. Kobani eylemleri sırasında hayatını kaybeden 2’si polis 35 sivil masum vatandaşın katillerinin azmettiricisi olarak görüyorum.

Devlet milletinin önüne terör örgütünün partisini seçenek olarak koyamaz.

Gürel'in "İnsanlar niye HDP’ye oy veriyor?" sorusuna Destici "Bu çözüm sürecinin müthiş bir zararı olmuş, HDP’ye oy verme oranını artırmış, bölgenin hakim partisi olmuş, PKK desteğiyle birlikte de kısmen silahlı gücü haline gelmiş otorite olmuş." dedi.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Millet İttifakı’nın ya da 6’lı masanın HDP’yle işbirliğinin laboratuvarıdır."

Terör örgütünün partisini halkın önüne tercih olarak koymayacaksınız. Devletin yanında durmuş olanlarda ‘6’lı masa HDP’nin desteğini kazanır ve bütün burası HDP’ye, PKK’ya teslim edilirse, biz ne oluruz?’ endişesi var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Millet İttifakı’nın ya da 6’lı masanın HDP’yle işbirliğinin laboratuvarıdır.

İttifak açıklaması

Biz Cumhur İttifakı’nın hassasiyetlerini ve önceliklerini taşıyan her parti Cumhur İttifakı’na dahil olabilir. Bizim önceliğimiz devletin istiklali ve istikbalidir.

Aktaş'ın ‘Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’nda görmek ister misiniz?’ sorusuna Destici "Benim açımdan bir mahsuru yok. Yeniden Refah Partisi’nin, Cumhur İttifakı’nda yer almasından memnuniyet duyarım, İYİ Parti’nin de gelmesinden memnuniyet duyarım." dedi.

"Kemal Bey adaylık noktasında en çok hak eden adam"

Sayın Akşener ve masadaki bazı partiler Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemediklerini belli ediyorlar. Kemal Bey adaylık noktasında en çok hak eden adam çünkü masanın en büyük partisinin Genel Başkanı. Oy farkına bakmadan eşit şartlarla masaya oturtan, eşit sağlarda söz verilmesini sağlayan birinci adam sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

İmar affı çıkacak mı?

Kamuoyu oluştuğunu görüyorum, bunun çerçevesi iyi çizilir deprem hassasiyeti, özel mülk hassasiyetini gözeterek bir çalışma yapılırsa milyonlarca insanın sorunu çözülecektir. Seçimden önce gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Kesin çıkacak diyemem. Seçimden önce çıkma ihtimalini yüksek gördüğümü ifade etmeliyim.

EYT açıklaması

Başından itibaren ben ve partim EYT’lilerin bir hak mağduriyeti yaşadığını ve bunun çözülmesi gerektiğini her şartta söyledik. Bunun müsebbibi de sol partiler, sol ittifaklar, sol. Emeklilikte Yaşa Takılanlara emeklilik hakkı verilmesi lazım. Ben başından itibaren bunu savundum. Bunun bir hak mücadelesi olduğunu söyledim. İnşallah yılbaşından önce EYT’lilerin problemleri çözülüyor.

Asgari ücret açıklaması

Son 4 ayda enflasyon ciddi düştü. Son 4 ayın enflasyon toplamı yüzde 12,5. Ocak ayı geçildiği zaman enflasyon böyle devam ederse enflasyon yılbaşında sonra yüzde 50’lerin altına inmeye başlar. Asgari ücrete minimum yüzde 50 artış yapılmalı.

Bizim kararımız Cumhur İttifakı’yla birlikle kendi adaylarımızla, kendi listemizle seçime girme kararlığındayız. Birincisi ittifakta olduğumuz için barajsız bir seçime gireceğiz. İkincisi bu birlikteliğin kazanması çok hayati. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin