Cumartesi Anneleri'ne Taksim'de polis engeli. Bayram nedeniyle karanfil bırakacaklardı, izin verilmedi

Cumartesi Anneleri 902. hafta açıklamalarında Galatasaray Meydanı'na çıkmak istedi ancak kayıp yakınlarına polis tarafından izin verilmedi. Kayıp yakınları ellerindeki karanfilleri polis barikatlarının üzerinden attı.

Google Haberlere Abone ol
Cumartesi Anneleri'ne Taksim'de polis engeli. Bayram nedeniyle karanfil bırakacaklardı, izin verilmedi

Kayıplarının nerede olduğunu sormak isteyen Cumartesi Anneleri 902. haftalarında açıklama yapmak için İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Galatasaray Meydanı'na çıkmak istedi. Barikatlarla çevrili meydana karanfil bırakmak isteyen kayıp yakınlarına polis tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine kayıp yakınları polis barikatı üzerinden karanfillerini meydana attı. 

Cumartesi Anneleri 902. haftaları dolayısıyla yaptıkları açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı: "Bugün bayram. Hakikat ve adalet arayışımızın 902. haftasına bayramda giriyoruz.

Geleneksel bayramlar; sevinçlerin paylaşıldığı, dostluğun, barışın güçlendiği özel günlerdir. Dünyanın her yerinde bayramların toplumsal bağların, barış ve birliktelik duygularının güçlendirilmesine vesile olması beklenir. Ayrıca geleneksel bayramlar, ailelerin bir arada olduğu, özlem giderdiği sevinçli günlerdir.

Hiç şüphe yok ki, bayramlar ancak gökyüzü gibi herkesi kapsadığı zaman bayram olurlar. Yaşadık biliyoruz; bu topraklarda bayramlar herkesi kapsamıyor. Gözaltında kaybedilenlerin aileleri için bayramlar kalbe saplanan paslı bir hançere dönüşüyor.

'MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Bayram vesilesiyle bir kez daha haykırıyoruz; Kayıplarımıza bir mezar sözümüzün gereğini yerine getirmekten asla geri durmayacağız. Bayramı mazlumlar için takvimdeki bir yazıdan ibaret hale getirenler bilsin ki, bayramların herkesi kapsadığı bir Türkiye mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin