Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı. Cumartesi Anneleri'ne, 955'inci haftada da gözaltı

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklaması, 955’inci haftada da polis tarafından engellendi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında PİRHA muhabiri Dilan Şimşek de var

Google Haberlere Abone ol
Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı. Cumartesi Anneleri'ne, 955'inci haftada da gözaltı

Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri eylem, 955’inci haftasında.  Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararına rağmen Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları meydandaki polisler tarafından engellendi. Polis,  Meşrutiyet Caddesi girişinde çok sayıda  kişiyi gözaltına aldı. 

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, Mikail Kırbayır, Besna Tosun, Ali Tosun, Hasan Karakoç, Gülseren Yoleri, İsmail Yücel, Davut Arslan, Cihan Kaplan, Cüneyt Yılmaz, Maside Ocak ,Leman Yurtsever, Hatice Onaran’ın gözaltına alındığı duyuruldu.

 Haber takibi yapan PİRHA muhabiri Dilan Şimşek de gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri'nin eylemine TİP Milletvekili Ahmet Şık, Yeşil Sol Parti Milletvekili Celal Fırat, eski HDP Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi.

 

 

 

 

Etiketler cumartesi anneleri
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin