Cumartesi Anneleri eylemine müdahale. Eren Keskin'de aralarında olduğu bir çok kişi gözaltına alındı

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri eylemine polis müdahale etti. İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Eren Keskin ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Cumartesi Anneleri eylemine müdahale. Eren Keskin'de aralarında olduğu bir çok kişi gözaltına alındı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) "toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiği" yönündeki kararına rağmen kayıp yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'ndaki 941. hafta buluşmasına da polis müdahale etti.

15 kişinin gözaltına alındığını duyuran Cumartesi Anneleri, "Galatasaray yasaklanamaz. Galatasaray bizimdir, Galatasaray hepimizindir. 941. haftamızda bir kez daha haykırıyoruz: Kayıplarımızı aramaya, akıbetlerini sormaya, faillerinin cezalandırılmasını istemeye, adil işleyen bir hukuk sistemi talep etmeye devam edeceğiz. Hak ve özgürlüklerimizden vazgeçmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne polis engel oldu. Cumartesi Anneleri, eylemde, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin ile Besna Tosun, Maside Ocak, Ali Ocak, Hanife Yıldız, Sebla Arcan, Gülseren Yoleri, Eren Keskin, İrfan Bilgin, İkbal Eren, Deniz Zeybek, Aylin Tekiner, Feyyaz Yaman, Ayşe Tepe, Mikail Kırbayır, Leman Yurtsever'in gözaltına alındığını duyurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da sosyal medya hesabından Cumartesi Anneleri'ne yönelik polis müdahalesine tepki gösterdi.

Tanrıkulu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle: "Cumartesi Anneleri’nin barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı AYM’nin kararına rağmen engelleniyor. Gözaltı ve engellemeleri uygulayan da uygulatan da suç işliyor. Derhal buna son verin!"

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin