'Cumartesi Anneleri' davası ertelendi! Adliye önünde açıklama yapan gruba gözaltı. Alper Taş da gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri davasının 21 Eylül Çarşamba günü yapılan 5. duruşmasında da karar çıkmadı. Galatasaray Meydanı'nda; her cumartesi günü, faili meçhul cinayetlere kurban giden, kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri'nin davası, 3 Şubat 2023'e ertelendi. Adliyeye önünde basın açıklaması yapmak isteyen ve aralarında Alper Taş'ın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
'Cumartesi Anneleri' davası ertelendi! Adliye önünde açıklama yapan gruba gözaltı. Alper Taş da gözaltına alındı

Faili meçhule kurban giden ve kaybedilen yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri'nin; 25 Ağustos 2018'deki 700. hafta eylemine yönelik polis müdahalesinde darbedilen ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında açılan davanın 5. duruşması 21 Eylül Çarşamba günü İstanbul Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşma, saat 13.30'da başladı.

Cumartesi Anneleri'nin 5. duruşmasında karar çıkmadı. Yaklaşık 5 dakikalık bir aradan sonra başlayan mahkeme, ara kararını açıkladı. 

İstanbul Adliyesi önündeki izinsiz gösteriye polis müdahalesi

Cumartesi Anneleri'nin 25 Mayıs 2018'de İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşüne ilişkin açılan davaya katılmak için geldikleri İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis 16 kişiyi gözaltına aldı.

TİP milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık ile avukatların da içinde yer aldığı gruba, adliye önündeki meydanda basın açıklaması ve gösteri yapılmasının Kağıthane Kaymakamlığınca yasaklandığı duyurusu yapıldı.

Buna rağmen dağılmayan gruba müdahale eden polis, aralarında Sol Parti PM Üyesi alper Taş'ın da bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin