Cumartesi Anneleri 960'ıncı haftada da engellendi; en az 21 kişi gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına karşın 960'ıncı haftada da polis tarafından engellendi. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle eylem yapan Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları bu hafta da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Cumartesi Anneleri 960'ıncı haftada da engellendi; en az 21 kişi gözaltına alındı

Kayıp yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları 960'ıncı haftada da polis engeliyle karşılaştı.

Eylem öncesinde Galatasaray Lisesi önü polis ablukasına alındı.

Galatasaray Lisesi'nin önüne yürümek isteyen Cumartesi Anneleri ve eyleme destek verenlerin önü ise İstiklal Caddesi üzerinde kesildi. 

Eylemin Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı anonsunun ardından polis, Cumartesi Anneleri ve eyleme destek verenleri ters kelepçeyle gözaltına aldı.

 

 

Cumartesi Anneleri'nin sosyal medya hesabından Hanife Yıldız, Mikail Kırbayır, Osman İşçi, Ali Tosun, İkbal Eren, Ali Ocak, Oya Ersoy, Leman Yurtsever, İsmail Yücel, Nimet Tanrıkulu, Cüneyt Yılmaz, Ömer Kavran, Deniz Aytaç, Davut Arslan, Nazım Dikbaş, Eren Baskın, Yusuf Ardaş, Esma Nur Yıldız, Selim Derelioğlu, Begali Kurnaz ve Canan Yıldırım'ın gözaltına alındığı duyuruldu. 

Bu haftaki eyleme, Yeşil Sol Parti Milletvekili Cengiz Çiçek ve çeşitli STK temsilcileri de destek verdi.

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin