Cübbeli Ahmet Emniyet’te! Selefi derneklerin silahlandığı iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü silahlanan selefi dernekleriyle ilgili iddiaları üzerine bilgi vermek üzere İstanbul Emniyeti'ne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Cübbeli Ahmet Emniyet’te! Selefi derneklerin silahlandığı iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı

İsmailağa tarikatının ekran yüzü ve sözcüsü konumunda olan Cübbeli Ahmet Hoca, selefi derneklerinin yaklaşık iki bininin silahlandığını gündeme getirmişti. Cübbeli, SÖZCÜ’ye verdiği röportajda konuyla ilgili kendisine sorulan sorusu üzerine “Savcılıktan davet edilirsem en az 150’sinin adını verebilirim” demişti.

İki gün önce emniyet yetkilileri bilgisine başvurulacağını ilettikleri Cübbeli’ye gerekli hazırlıkları yapmasını ve gidiş saatinin güvenlik nedeniyle açıklanmamasını bildirdi.

Cübbeli Ahmet Hoca bu sabah sıkı güvenlik önlemleri altında İstanbul Emniyete Müdürlüğü’ne götürüldü. Cübbeli, Terörle Mücadele Şubesi’nde selefi örgütlerle ilgili çalışmaları yürüten birimde bildiklerini ve kendisine ulaşan istihbari kaynaklı bilgi ve belgeleri anlatacak. (Saygı Öztürk / SÖZCÜ)

Selefi derneklerin silahlandığı iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, silahlandığı iddia edilen gruplara yönelik İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin açıklamalarda bulundu.  Çekin'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"(Selefi gruplar) Silahlandığı iddia edilen gruplara yönelik İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

"Mahkemelerimiz tarafından bugüne kadar açılan 289 darbe davasının 276'sı karara bağlanmış, yapılan yargılamalar sonucu 4 bin 134 kişi hakkında mahkûmiyet kararı verilmiştir.

"Ceza İnfaz Kurumlarında bulunanların yakınları ile görüntülü görüşebilmesini sağlayan pilot uygulamanın 1 Ekim 2020 tarihinde Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda başlatılacak"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin