Cübbeli Ahmet: Brezilya’da solcular kazanıyor buradaki solcular seviniyor, 'yakında biz de kazanacağız’ diyorlar. Nah kazanırsınız

Brezilya’da geçen pazar günü yapılan başkanlık seçimleri ikinci turunu solun adayı Lula çok az bir farkla kazandı. Brezilya seçimleriyle ilgili konuşan “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye'deki ekonomik kriz ve solcularla ilgili sert ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cübbeli Ahmet: Brezilya’da solcular kazanıyor buradaki solcular seviniyor, 'yakında biz de kazanacağız’ diyorlar. Nah kazanırsınız

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, dün Bursa’da gerçekleştirdiği sohbet toplantısında ekonomik krize ve Türkiye’deki solculara ilişkin ifadeler kullandı. 

Brezilya’da solcuların seçim kazanmasına sevinen sosyalistleri hedef alan Cübbeli Ahmet, “Brezilya’da solcular kazanıyor buradaki solcular seviniyor ‘yakında biz de kazanacağız’ nah kazanırsınız” dedi. 

“Siz Brezilya’nın solcusu gibi değilsiniz ki sizde her yol var. HDP’cilik var PKK’cılık var DHKPC’lik var ondan sonra solcuyuz solcuyuz” diyen Cübbeli Ahmet, “Sosyalistim mosyalistim. Sosyalistsen bir ekmeği yarıya böl de komşuna ver. Ben de diyeyim ki fakire fukaraya acıyor. Sen olmuşsun eşkıya evinde bomba çıkıyor. Milleti öldürecek sosyalist olmuş. Bana mı yutturacaksınız.” diye konuştu.

Bu sözlerinin ardından hükümete ekonomi eleştirisi yapan Cübbeli Ahmet, Türkiye ekonomik sıkıntının iktidarları devirebileceği uyarısı yaparak, “Bizim millet kimseye benzemez değişik bir millet. Ama tencere sıkıntı yapar yani. Bizim millette tencere sıkıntı yapar” ifadeleri kullandı. 

Kötü koşulların oluşmasında hükümetin payının olduğunu dile getiren Cübbeli, “Hoca kaynamıyor der yani. Biraz da gavurlar gelsin iktidara der mesela. Bizim millet böyledir” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin