CPJ'den Suriyeli gazeteciye saldırı sonrası açıklama

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Urfa’da Suriyeli gazeteci Ahmet Abdulkadir’in (Ahmed Abd al-Qader) saldırıya uğraması üzerine açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CPJ'den Suriyeli gazeteciye saldırı sonrası açıklama

Abdulkadir’in son üç ayda ikinci defa saldırıya uğradığını belirten CPJ yöneticisi Robert Mahoney, açıklamasında IŞİD ile ilgili haber yapan Suriyeli gazetecilerin sürgünde bile güvende olmadığını ifade etti.



Mahoney “Türkiye güvenlik servisleri tüm gazetecileri korumak adına adım atmalı ve çok önemli medya kuruluşlarının güven içinde çalışmasını sağlamalı” diye konuştu.



Abdulkadir, Pazar akşamı, otomobil içindeyken kimliği belirsiz motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldrııya uğramıştı. Başından yaralanan gazeteci hala hastanede tedavi altında. Abdulkadir'e saldırıyı IŞİD üstlenmişti.



IŞİD, Abdulkadir’in kardeşi İbrahim Abdulkadir de öldürmüştü. İki kardeş de RBSS aktivisiti ve Ayn Vatan çalışanıydı.



Türkiye'de dört Suriyeli gazeteci öldürüldü



30 Ekim 2015’te iki Suriyeli gazeteci, İbrahim Abdulkadir ile Firaz El Hamadi, Urfa’da, beraber yaşadıkları evde öldürülmüştü.



27 Aralık’ta da gazeteci Naci El Jerf, Antep’te sokak ortasında  kimliği belirsiz kişilerce tabancayla başından vurularak öldürülmüştü. Jerf IŞİD ile ilgili yaptığı belgeselle tanınıyordu.



13 Nisan’da da Halep Today’ın muhabiri Muhammed Zahir el Şerkat Antep’te sokakta yürürken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından ve elinden yaralanan gazeteci tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.



Dört gazetecinin cinayetini de IŞİD üstlenmişti. 



Antep'te gazetecilere "IŞİD haber yapmayın" talimatı



El Jerf ile el Şerkat'ın öldürüldüğü Antep'te, geçtiğimiz hafta, Valilik, Emniyet, Belediye ve Gaziantep Üniversitesi yetkilileri basın çalışanlarına IŞİD haberleri yapmamalarını ve haberlerde de Antep ismini kullanmamalarını söylemişti. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin