Covid-19'dan sonra bir korkutan salgın daha. Gizemli hastalık dünya genelinde yayılıyor

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), nisan ayında İngiltere ve kıta Avrupasında 166 gizemli hepatit vakası olarak bilinen hastalık görüldüğünü bildirdi Japonya Sağlık Bakanlığı, tanımlanamayan bir hepatit türü nedeniyle 2 çocuğun daha hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Hastaların semptomlarının son zamanlarda farklı ülkelerde doğrulanan gizemli hepatit türüyle benzer olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Covid-19'dan sonra bir korkutan salgın daha. Gizemli hastalık dünya genelinde yayılıyor

İngiltere'de 20 Nisan itibarıyla 111 vaka, diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 27 Nisan itibarıyla 55 vaka tespit edildiği aktarıldı.

Geçtiğimiz 5 Nisan’da İngiltere’de ortaya çıkan ve farklı ülkelere yayılan gizemli hepatit virüsüne Japonya'da da rastlandı. Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tanımlanamayan bir hepatit türü nedeniyle 2 çocuğun daha hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Kimlik bilgileri paylaşılmayan hastaların 16 yaşından küçük olduğu belirtilirken, son gelişme ile birlikte gizemli hepatit virüsünden enfekte olan hasta sayısı Japonya’da 3’e yükseldi.

HASTALIK DÜNYAYA YAYILIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 21 Nisan 2022 itibariyle, Avrupa'da 11 ülke ile ABD'de en az 169 kaynağı bilinmeyen akut hepatit vakası bildirildiğini açıklamıştı.

Gizemli hepatit hastalığı şu ana kadar Birleşik Krallık, İspanya, İsrail, ABD, Danimarka, İrlanda, Hollanda, İtalya, Norveç, Fransa, Japonya, Romanya ve Belçika’da tespit edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin