Covid-19 hapı Molnupiravir’da yeni gelişme

İngiltere, ABD'li ilaç firması Merck'in geliştirdiği hap formundaki ilk Kovid-19 ilacından virüse karşı en savunmasız grupta olan vatandaşlarda kullanılmak üzere 480 bin adet için anlaşma imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Covid-19 hapı Molnupiravir’da yeni gelişme

İngiltere, Covid-19'a karşı en savunmasız olan kişilere verilmesi beklenen iki yeni korona virüs tedavisi için anlaşma yaptı. İngiltere, ABD'li ilaç firması Merck tarafından geliştirilen ve Covid-19 tedavisindeki ilk hap formundaki ilaçtan 480 bin adet satın alacak. Merck'in geliştirdiği Molnupiravir adlı ilacın, Covid-19 kaynaklı ölüm riskini yüzde 50 oranında azalttığı ve virüsün ağır semptomlarını hafiflettiği klinik çalışmalarda kanıtlanmıştı.

Covid-19 tedavisinde kullanılmak üzere, Pfizer tarafından üretilen ve klinik çalışmalarının devam ettiği Ritonavir adlı ilaçtan 250 bin adet sipariş edildiğini aktardı.

“BU KIŞ EN SAVUNMASIZ HASTALARDAN BAZILARINA HAYATİ KORUMA SAĞLAYABİLİRİZ"

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid yaptığı açıklamada, hükümetin Covid-19 ile mücadelesine yönelik aldığı yeni önlemleri duyurarak, virüsün yayılmasını engelleyecek "umut verici gelişmeler" olduğunu ifade etti. Javid, “Yüz binlerce doz antiviral içeren iki önemli anlaşma imzaladığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu antiviraller, iyileşme süresini hızlandırma ve enfeksiyonların ilerlemesini durdurma potansiyeline sahip. Bu tedaviler İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'nun (MHRA) onayını alırsa, bu kış en savunmasız hastalardan bazılarına hayati koruma sağlayabiliriz" iddiasında bulundu.

İngiltere, bu kış virüsün semptomlarını azaltmaya ve Ulusal Sağlık Servisi (NHS) üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olacak yeni antiviralleri en fazla risk altında olan kişilere vermeyi planlıyor. İki tedavinin MHRA tarafından onaylanması durumunda, ülkedeki binlerce hastanın yeni tedavilere erişebilmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin