Coşkun Sabah o davayı kaybetti

Sabah’ın şarkılarını internette izinsiz kullandığı gerekçesiyle Emre Plak’ın sahibi Hüseyin Emre’ye açtığı dava sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Coşkun Sabah o davayı kaybetti

Hürriyet Kelebek'in haberine göre; ünlü sanatçı Coşkun Sabah, “Ağlamak İstiyorum,” “Beni Unutma,” “Haberin Var mı” ve “Kör Âşık” adlı albümlerini internette izinsiz olarak kullanıp maddi kazanç sağladığı iddiasıyla Emre Plak Şirketi’ne dava açtı. Önceki gün İstanbul 4. Fikri ve Sınai HaklarCeza Mahkemesi’nde görülen davaya iki taraf da katılmadı. Emre Plak’ın sahibi Hüseyin Emre’yi haklı bulan mahkeme kararını, “Hüseyin Emre’nin üzerine yüklenen suçun yasal unsurları oluşmadığından bu sebeple atılı suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle sanığın beraatına karar verildi” diye açıkladı.



ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLAYACAĞIM



Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Hüseyin Emre, “20 sene önce anlaşma yapmıştık. Dönemlerin plağı şimdinin MP3 kavramı... Çoğaltım ve yayın hakkım imzalanan sözleşmede vardı. Yayınlanan şarkıların geliri de bana aitti. Buna rağmen beni haksız yere cezalandırmaya kalktılar” diye konuştu. Sabah’a maddi manevi tazminat davası açacağını da açıklayan Emre, “200 bin liralık tazminat davası açacağım. Kazanırsam da parayı şehit ailelerine bağışlayacağım. Gelecek beş kuruşu almayacağım” dedi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin