Coronavirus, reklam dünyasını nasıl etkiliyor?

Neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan, Türkiye'de de hızla yayılan Coronavirus, sadece sağlığı değil, ekonomiyi de kötü etkiliyor. Reklam dünyası, bu süreçte yara alan sektörlerden biri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Coronavirus, reklam dünyasını nasıl etkiliyor?

Dünya çapında bir salgın haline gelen Coronavirus, ülkelerin ekonomilerine de büyük zararlar vermeye devam ediyor. Türkiye'de birçok iş yeri Coronavirus kapsamında alınan önlemler doğrultusunda kapanırken, şirketler de daha az personelle çalışmaya başladılar.

Reklam dünyası da, Coronavirus salgınından etkilenen sektörlerden biri oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, Pazarlama İletişimi, Reklam ve Dijital Pazarlama dersleri veren Dr. Fatoş Karahasan, Cumhuriyet Gazetesi'ne Coronavirus'un reklam dünyasına etkisi anlattığı bir yazı kaleme aldı.

Dr. Fatoş Karahasan, 'Virüs, reklam dünyasına hızlı bir giriş yaptı' başıklı yazısında şunları söyledi:

"Coca Cola’dan Mc Donalds’a Audi’ye global dünyanın en ünlü reklam stratejilerini değiştirdiler ve reklamlarında sosyal mesafeyi vurgu yapmaya başladılar Koronavirüs, Coca Cola’dan Mc Donalds’a Audi’ye global dünyanın en ünlü reklam stratejilerini değiştirdiler ve reklamlarında sosyal mesafeyi vurgu yapmaya başladılar.

Koronavirüs, tüm sektörleri olduğu gibi pazarlama iletişimini de etkiliyor. Şirketler yeni ürün ve hizmetlerini piyasaya sunma planlarını erteliyor, kampanyalarını durduruyor veya reklam yatırımlarını sosyal fayda içeren projelere yönlendiriyorlar.

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin