Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi

Sağlık Bakanlığı: 10 ölü 73 yaralı var

Google Haberlere Abone ol
Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Uzunköprü-İstanbul seferini yapan 362 yolculu trenin 6 vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada kazaya toprak kayması sonucu hasar gören köprünün çökmesinin neden olduğu ifade edildi.



Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi



Cumhurbaşkanı Erdoğan kazayla ilgili olarak, "Kaza her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasında ise, kazada ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığı belirtildi.



Öte yandan Anadolu Ajansı, Başbakanlık tarafından kazayla ilgili geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.



Tekirdağ’ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 6 vagonunun devrildiği belirtildi.



Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi - Resim : 2



KAZAYA TOPRAK KAYMASI NEDEN OLDU



Başbakanlık’tan yapılan açıklamada kazanın aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen toprak kaymasının neden olduğu belirtildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.



Görgü tanıklarının ifadelerine göre, çok sayıda yaralı ve hayatını kaybedenler olduğu belirtiliyor. Araçla ulaşımın güç olduğu kaza yerine ekiplerin sevki sürüyor.



Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi - Resim : 3



SAĞLIK BAKANLIĞI ÖLÜ VE YARALI SAYISI AÇIKLADI



Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul-Kapıkule seferini yapan tren kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin yaralandığını söyledi. Bölgeye 100'ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi.



Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi - Resim : 4



BAKANLIK: 362 YOLCU 6 MÜRETTEBAT VARDI



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı.



Yapılan açıklamada, “8 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon, 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı-Çorlu arası kilometre 162´de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir” denildi.



Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi - Resim : 5



KAZANIN NEDENİ ‘AŞIRI YAĞIŞLAR’



Kazanın bölgede meydana gelen aşırı yağışlardan kaynaklandığı belirtilen Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:



“Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri, kaza yerine intikal etmiştir. Yaralılara gerekli müdahaleler hızla yapılmaktadır. İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordineli bir şekilde çalışmalar başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı´nın ambulans helikopterleri, İçişleri Bakanlığı´nın kurtarma helikopterleri, olay yerine varmıştır. TCDD´ye ait vinçli kurtarma yardım ekibi Halkalı´dan hareket etmiş olup olay yerine gidiyor. Alpullu´dan Arama Kurtarma araçları da olay yerine sevk edilmiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara´dan hareket etmiş olup, kaza yerine gitmektedir. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı´nda Müsteşar Suat Hayri Aka Başkanlığında kriz merkezi oluşturulmuştur. Çorlu´da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup, bakanlığımız ile koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kaza ile ilgili gelişmeler yakıdan takip edilmekte olup konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır.”



Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi - Resim : 6



YAYIN YASAĞI GELDİ



Öte yandan Anadolu Ajansı, Başbakanlık tarafından Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu. (İHA)



Çorlu’daki tren kazasına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi - Resim : 7


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin