Çöle bile kar yağdı Türkiye'ye gelmedi. İşte Türkiye'yi kar yağışının ve soğuk havanın etkisi altına alacağı tarih... Kar bu sefer fena geliyor

Dünyanın düzeni şaştı. İklim krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Adana’da termometreler 22 dereceyi gösterirken Cezayir'de çöle kar yağdı. Meteoroloji ise Türkiye genelinde kar yağışının başlayacağı ve havaların soğuyacağı tarihi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Çöle bile kar yağdı Türkiye'ye gelmedi. İşte Türkiye'yi kar yağışının ve soğuk havanın etkisi altına alacağı tarih... Kar bu sefer fena geliyor

Dünya ve Türkiye'de iklim krizi yaşanıyor. Türkiye kış aylarında resmen baharı yaşadı. Meyve ağaçları çiçek açtı. Beklenen kar yağışı ve yağmur gelmeyince barajlardaki doluluk seviyesi kırmızı alarm verdi, göller çekildi. Adana’da termometreler 22 dereceyi gösterirken Cezayir'de çöle kar yağdı. Enteresan olay yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürülüğü ise beklenen kar yağışı ve yağmur için tarih verdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da uzun süredir yağmur ve kar yağışı bu kış etkili olmadı. Yağış azlığı nedeniyle barajlardaki su seviyeleri ise düştü. Adana’da Ocak ayının son günlerinde hava sıcaklığı 20 derecenin üzerine çıktı. Kentte dün (24 Ocak Salı) termometreler 22 dereceyi gösterdi. Yazı yaşayan vatandaşlar, sıcak havayı görünce çocuklarıyla birlikte parkları doldurdu. Ülke genelinde görülen sıcak hava, düşük yağmur ve kar yağışı hem zirai üreticileri hem de vatandaşları endişelendirmeye başladı.

Çöle bile kar yağdı Türkiye'ye gelmedi. İşte Türkiye'yi kar yağışının ve soğuk havanın etkisi altına alacağı tarih... Kar bu sefer fena geliyor

Adana'da durum buyken Cezayir'de çöle kar yağdı. Görenler gözlerine inanamadı.

Dünyanın birçok yerinde susuzluk ve buna bağlı olarak kuraklık ve kıtlık sorunlarıyla mücadele edilirken bazı çöllerde yağan kar, her yeri beyaza bürüdü. Beşar Valiliğinin sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraf ve görüntüler sıra dışı bir tablo sundu. Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede bazı çöl alanları ve kum tepelerinin beyaza büründüğü görüldü.

Çöle bile kar yağdı Türkiye'ye gelmedi. İşte Türkiye'yi kar yağışının ve soğuk havanın etkisi altına alacağı tarih... Kar bu sefer fena geliyor - Resim : 2

Yerel basına göre, Fas sınırındaki Beşar kentine en son 2012’de kar yağmıştı.

Çöle bile kar yağdı Türkiye'ye gelmedi. İşte Türkiye'yi kar yağışının ve soğuk havanın etkisi altına alacağı tarih... Kar bu sefer fena geliyor - Resim : 3

Bölge halkı kar sevinci yaşıyor

Kar yağışı bölge halkında sevince yol açarken, sosyal medya platformları, bölgedeki kar yağışını gösteren fotoğraf ve görüntülerle doldu. Cezayir Meteoroloji Dairesine göre, bu gece de ülkenin güneyindeki Gardaya eyaleti başta olmak üzere diğer çöl bölgelerinde de kar yağması bekleniyor.

Çöle bile kar yağdı Türkiye'ye gelmedi. İşte Türkiye'yi kar yağışının ve soğuk havanın etkisi altına alacağı tarih... Kar bu sefer fena geliyor - Resim : 4

Meteoroloji Dairesi, daha önce, Beşar kentinde deniz seviyesinden 800 ila 1000 metre yükseklikteki alanlarda kar yağışı uyarısı yapmıştı. Kış mevsiminin başından bu yana Cezayir’in kuzey bölgeleri fırtınalı soğuk hava dalgası altına girerken, birçok kent ve köy yolu da kar yağışı nedeniyle kapandı. Ülkede 3 yıldır kuraklık nedeniyle baraj, yer altı suları ve nehir seviyelerinde ciddi düşüş yaşanıyordu.

VE TÜRKİYE'YE BEKLENEN KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde etkisini gösteren yazdan kalma günlerin sona ermesi bekleniyor. Uzun süredir beklenen yağmur ve kar yağışı da hafta sonu itibarıyla yurdun birçok kentini etkisi altına alacak. Özellikle de 28 Ocak Cumartesi günü itibarıyla yurdun birçok yerinde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Türkiye'nin birçok kentinde uzun süredir yağmur görülmüyor. Sonbahardan sonra kış ayları da verimsiz geçecek gibi görünüyor. MGM'nin son raporu ise, bir süredir kar ve yağmur bekleyenlerin yüreğine su serpecek nitelikte. Hafta sonu itibarıyla yurt genelinde yağışların etkili olması bekleniyor.

Çöle bile kar yağdı Türkiye'ye gelmedi. İşte Türkiye'yi kar yağışının ve soğuk havanın etkisi altına alacağı tarih... Kar bu sefer fena geliyor - Resim : 5

Yurdun özellikle Batı kesiminde yağmur şeklinde etkisini gösterecek olan yağışların yurdun Doğu kentlerinde ise kar yağışı olarak kendini göstermesi bekleniyor. Hafta sonuna kadar yağmurun etkisi altında olacak birçok kentte haftanın son iki gününde kar yağışının etkili olmaya başlaması bekleniyor.

Bugün (25 Ocak Çarşamba) yurdun Batı kentlerinde, özellikle de Marmara Bölgesinde sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Güneydoğu illerinde açık bir hava hakimken Doğu Anadolu illerinde pus görülmesi bekleniyor. Ege ve İç Anadolu'da ise sis ve pus var.

Yağmurların etkisini göstereceği Batı illerinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Hafta sonu itibarıyla Doğu kesiminde ise sıcaklıklar, birçok kentte eksilere düşecek.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olması beklenen illerde, Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin