Coldplay'in solisti: Mevlana'dan esinlendim

Chris Martin, 'A Head Full of Dreams' şarkısını yazarken Mevlânâ’nın 'Misafirhane' adlı şiirinden esinlendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Coldplay'in solisti: Mevlana'dan esinlendim

Habertürk'ün haberine göre; İngiliz alternatif rock grubu Coldplay’in solisti Chris Martin, dün piyasaya çıkan yeni albümleri “A Head Full of Dreams” ile ilgili Rolling Stones Dergisi’ne röportaj verdi. Albümü hazırlarken Mevlânâ’nın ünlü Mesnevi eserinde bulunan Misafirhane isimli şiirden ilham aldıklarını belirten Martin, “Mevlânâ’nın yaşadığın her şey seni olgunlaştırır ve yaşam ağacında seni güçlendiren bir dalı simgeler” deyişinin kendisinin de hayatını değiştirdiğini söyledi.



AYRILDIĞI EŞİ İLE SESLENDİRDİ



Martin, eşi Gwyneth Paltrow ile ayrıldıktan sonra zorlu bir süreçten geçtiğini, bunu atlatması için bir arkadaşının kendisine Mevlânâ’nın eserlerini tavsiye ettiğini söyledi. Mevlânâ’nın öğretilerinden çok etkilendiğini ve albüm hazırlama sürecinde grup arkadaşlarıyla da paylaştığını belirten ünlü şarkıcı, “Özellikle Misafirhane şiiri, yaşadığın ne olursa olsun olgunlukla kabullenmeyi öğütlüyor. Hiçbir şeyden kaçmamayı, kötülüklerin zamanla nihayet bulacağını, yerini rengârenk bir ortama bırakacağını telkin ediyor” dedi. Martin, Mevlânâ’dan etkilenerek sözlerini yazdığı “A Head Full of Dreams” isimli şarkıda eski eşi Gwyneth Paltrow’un kendisine vokal yaptığını açıkladı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin