Çok su içmekten öldü! Uzmanlar uyardı: Bu kadar çok su içerseniz komalık olursunuz! 35 yaşındaki kadın bu yüzden hayatını kaybetti

Sıcak havalar iştah kapatıyor yalnızca su içmeyi mümkün kılıyor. Sıcak havada çok su kaybeden vücudumuzu susuz bırakmamalıyız ancak bunun da bir ölçüsü var. Neden diyecek olursanız 35 yaşındaki kadının çok su içtiği için hayatını kaybettiğini unutmayın. İşte o kadının ölümü ve uzmanın uyarıları...

Google Haberlere Abone ol
Çok su içmekten öldü! Uzmanlar uyardı: Bu kadar çok su içerseniz komalık olursunuz! 35 yaşındaki kadın bu yüzden hayatını kaybetti

1-4 Temmuz'da eşi ve iki kızıyla Freeman Gölü'ne giden Summers, seyahatin sonlarında çok susadı. 35 yaşındaki kadın başının döndüğünü ve ağrıdığını da belirtti. 

Kardeşi Devon Miller, WRTV'ye açıklamasında "Birisi kardeşimin 20 dakikada 4 şişe su içtiğini söyledi" dedi. Bu, Summers'ın toplamda 2 litre su içtiği anlamına geliyor.

Miller şöyle konuştu:
Kardeşim Holly beni aradı ve gerçekten yıkılmıştı. 'Ashley hastanede. Beyninde şişlik var. Buna neyin sebep olduğunu bilmiyorlar. Şişliği indirmek için ne yapabileceklerini bilmiyorlar. Durum hiç iyi görünmüyor' dedi. Bu hepimizi şoke etti. Su zehirlenmesi hakkında ilk konuşmaya başladıklarında 'Böyle bir şey mi var?' diye sordum.
Su zehirlenmesi, kısa sürede çok fazla su tüketildiğinde ya da rahatsızlık sebebiyle böbrekler çok fazla su tuttuğunda meydana geliyor. Su zehirlenmesinin belirtileri arasında kramp, ağrı, mide bulantısı ve baş ağrısı var.

ABD'li uzman uyardı 
ABD'li beslenme uzmanı Kathleen M. Zelman, çok fazla su içildiğinde beyin fonksiyonlarında bozulmalar yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler su içmek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin