Çok sayıda telefona toplatma kararı!

Bakanlık, o telefonların toplatılması için düğmeye bastı...

Google Haberlere Abone ol
Çok sayıda telefona toplatma kararı!

Hürriyet gazetesi yazarı Erkan Çelebi, bugünkü yazısında güvenli olmayan telefonlarla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.



Yazısında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), güvenli olmayan cep telefonlarının piyasadan toplatılarak imha edilmesine karar verdiğini açıkladı.



İşte, Çelebi'nin o yazısı:



Taklit, tablet ve telefon vurgunu



Türkiye'de görünüşte orjinaliyle bire bir aynı olan sahte tablet bilgisayar ve cep telefonundan geçilmiyor.



Bu ürünler, sadece televizyon, radyo ve internet üzerinden verilen reklamlarla değil, cadde ve pazarlarda kurulan tezgahlarda da pazarlanmaya çalışılıyor. Bugün Çin ve Tayvan başta olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinde üretilmiş, görünüşte orjinaliyle bire bir aynı olan sahte tablet, bilgisayar ve cep telefonlarını gerçeğinden ayırd etmek ise zor.



İNTERNETSİZ TV İZLEME



Taklit ürün üretenler modayı da yakından takip ediyor. Bugün hangi telefon ya da tablet bilgisayar gözdeyse anında onun kopyasını Türkiye'ye getirip, piyasaya sunuyorlar. Bu sahte ürünler de kalitelerine göre değişiyor. Bazıları, orjinallerinden bile daha fazla özelliğe sahip olabiliyor. Kiminde birden fazla hattı aynı anda kullanabilme, kiminde internete dahi ihtiyaç duymadan televizyon seyredip, müzik dinleme özelliği bulunuyor. Hatta, bu özellikler bazı ürünlerde iyice abartılmış durumda. Orjinalinde olmayıp, rakiplerin ön plana çıkardığı bir çok unsur, bu telefon ve tablet bilgisayarlarda bulunabiliyor. Ancak, görünüşüyle orjinaliyle aynı olmalarına karşın, işletim sistemi, yazılım, hız, ekran, kamera çözünürlüğü, kapasite gibi bir çok olumsuz unsurlarıyla, karlı bir alışveriş yaptığı hissine kapılan kullanıcıları hayal kırıklığına uğratıyor.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin