Çok Güzel Hareketler oyuncusu Cemile Canyurt, BKM serüvenini anlattı: İş bulamazsın cümlelerini çok duydum

BKM ekibinin yeteneklerinden Cemile Canyurt oyunculuğa başlama sürecini, BKM anılarını, yeni filmi UFO'yu anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Çok Güzel Hareketler oyuncusu Cemile Canyurt, BKM serüvenini anlattı: İş bulamazsın cümlelerini çok duydum

MEDYATAVA

Televizyonun unutulmaz komedi yapımlarından olan Çok Güzel Hareketler Bunlar programı yeni kadrosuyla ilk kez Şubat 2019'da ekrana gelmişti. Yılmaz Erdoğan'ın başlarında olduğu, Çok Güzel Hareketler 2 ismiyle devam eden BKM ekibinden birbirinden yetenekli oyuncular çıkarken, bunlardan biri de Cemile Canyurt oldu. 

BKM ekibinin yeteneklerinden Cemile Canyurt oyunculuğa başlama sürecini, BKM anılarını, yeni filmi UFO'yu ve Tuğçe Karataş ile konuştu.

Tiyatroya 13 yaşınızda başlamışsınız ve bir dönem ailenizden tam olarak destek alamayıp çalışmalarınıza gizli devam etmişsiniz. Ülkemizde ebeveynlerin tiyatro ve güzel sanatlar mesleklerine karşı önyargılı olduğunu düşünüyor musunuz?

Evet, çok vazgeçirmeye çalıştılar. ‘İş bulamazsın, aç kalırsın, ben yapma demiyorum, hobi olarak yine yap’ cümlelerini çok duydum.  Ama kararlıysanız vazgeçmiyorsunuz, hatta daha da istiyorsunuz başarmayı. Şimdi tam tersi her oyun öncesi arayıp başarılar diliyor babam. Okuduğu fıkraları, yaşadığı komik hikayeleri paylaşıyor benimle ‘bundan skeç olur bak’ diyor. Babama bunları söyletmek çok değerli benim için. Şuan ebeveynlerin eskisi kadar önyargılı olduklarını düşünmüyorum. Tam tersi çocuklarını teşvik edenlerin sayısı giderek artıyor. Hatta çoğu tanıdığım ailede ebeveynler çocuklarının sanatla uğraşması konusunda daha istekli. Çocuğun hayali, yapmak istediği meslek ne olursa olsun, ailenin onu desteklemesi köstek olmaktan iyidir.

BKM yolcuğunuzdan önce sürekli BKM’ye gidip gösterileri izliyormuşsunuz. Hayal etmek başarmanın yarısıdır desek doğru olur mu?

Tabii ki, her şey hayal kurmakla başlıyor zaten. Ben çocukluğumdan beri hep başarılı bir oyuncu olmanın hayalini kurdum, hala da öyle. Sadece evde oturup, birilerinin beni sahneye çıkarmasını beklemedim. Harekete geçtim. Nereye gideceğimi biliyordum, ama nasıl gideceğimi bilmiyordum. Önce bunu öğrendim. Eğitim aldım, araştırdım, sahneye çıktım, tabiri caizse koşturdum! Zor zamanlar oldu, ama sevince hiçbir zorluk gözünüzü korkutmuyor. Meslekte 50 yılını devirmiş gibi konuştum biliyorum :) Her şey daha yeni başlıyor tabii. Hayal kurmaya ve koşturmaya devam!

Aynı zamanda Gıda Mühendisliği mezunusunuz. Sizce Gıda Mühendisliği mi yoksa tiyatro mu daha zor?

İnsan hangi işi yapıyor olursa olsun, eğer çalışırken mutlu değilse bence en zor iş odur. Aynı zamanda Gıda mühendisi olmam bana güven veriyor tabii ki, ama bunu bu mesleği kötülemek için söylemiyorum asla, Gıda mühendisliğini yaparken duygusal olarak çok zorlanıyordum. Ama sahneye çıktığımda benden mutlusu yok.

Çok Güzel Hareketler oyuncusu Cemile Canyurt, BKM serüvenini anlattı: İş bulamazsın cümlelerini çok duydum

"SAHNEDE HİÇ BEKLEMEDİĞİM BİR ANDA EVLENME TEKLİFİ ALDIM"

Çok Güzel Hareketler 2 ekibinde sahnede yaşadığınız en komik ve en duygusal anılarınız neler?

Vallahi laf olsun diye söylemiyorum komik anlar o kadar çok ki, hangisini anlatayım bilemedim :) En çok replik unuttuğumuz anlar, bir de çok güvendiğimiz bir şakaya seyircinin hiç reaksiyon vermemesi çok komik geliyor bana. Bir de es veriyorsunuz seyirci güler diye, hiç tepki yok. Çaresizce içinizden evet deyip devam ediyorsunuz. Bu daha çok trajikomik tabi. En duygusal anım da ilk bölüm çekimi diyebilirim. Herkes çok duygulanmıştı, başlamıştık artık. 109 bölüm gideceğini tahmin bile edemiyorduk, 3 bölüm sonra yayından kalksaydık bile başarmışlık hissi çok duygulandırmıştı beni. Ha bir de, sahnede hiç beklemediğim bir anda evlenme teklifi aldım, bu da en duygusal anılarımın başında gelir. :’)

Ekipte en iyi anlaştığınız kişi ile en komik bulduğunuz kişiler kimler?

Ekipte anlaşamadığım kimse olmadı, bunun için de çok mutluyum gerçekten. Ama özellikle skeç yazarken benzer kafa yapısına sahip insanla daha rahat yazıyorsunuz ve daha çok şey paylaşıyorsunuz haliyle. En çok skeci Atakan’la birlikte yazmışızdır. Ama bu diğer arkadaşlarımla anlaşamıyorum demek değil tabi :) Komik bulduğum kişilere gelince de şunu söyleyebilirim, birbirimizi o kadar uzun süre tanıyoruz ki artık ufak gaflarımıza, sakarlıklarımıza bile gülüyoruz. Ama yanında gülmediğim tek bir an bile olmayan kişi Engindir.

"EVLİYA'NIN KADIN ROLLERİNDE ZOR TUTUYORUM KENDİMİ"

Skeç esnasında bazı sahnelerde ciddi durmak tüm oyuncular için zor olmalı. Sahnede skeç oynanırken sürekli gülmek durumunda kaldığınız bir ekip arkadaşınız var mı, varsa kim?
Bazen aksilikler olduğunda kimse tutamıyor kendini. Özellikle replik unutulduysa ve Metin varsa karşımda tutamam kendimi. O da hemen güler zaten :) Ya da Evliya’nın kadın rollerinde zor tutuyorum kendimi..

"EĞİTİMLERE BAŞLADIĞIMIZDA, GIDA MÜHENDİSLİĞİ YAPIYORDUM"

Yılmaz Erdoğan ile çalışmak nasıl bir duygu?

Çok değerli gerçekten.. Biz eğitimlere başladığımızda, ben gıda mühendisliği yapıyordum ve eğitimlere iş nedeniyle bazen geç kalıyordum. Bir süre sonra işi bıraktım, çünkü geri kalıyordum. İyi ki bıraktım işi diyorum. Öncelikle yazmayı öğretti bize, bu inanılmaz bir nimet. Çok güzel hareketler öncesi yazmak aklımda yoktu. Aynı zamanda disiplinli, çalışkan ve yaptığı her işi ciddiye alan bir usta. Hep yeni şeyler üretme konusunda teşvik eder, iyi de olsa kötü de olsa her zaman arkamızda durur. Böyle birinin yanında çalışmak sizi hep ileriye götürür. Çok şanslıyım o konuda.

Pandemi sürecinde tiyatro ve dizi setlerinin durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyuncular ve set çalışanları ne gibi zorluklar yaşadı?

Öncelikle tüm insanlar açısından çok zor zamanlardı. Kimi en önemli varlığını sağlığını kaybetti, kimi sevdiklerini kaybetti, kimi işini kaybetti. Umarım bir daha yaşanmaz.. Bizim sektörümüzde de insanlar hem sevdikleri işten geri kaldılar, hem de maddi olarak zorlandılar. Biz de bir süre çalışamadık, ama seyircisiz devam ettik çekimlere. O kadar zordu ki, hastalık korkusu bir yandan, sevdiklerimize, ailemize bir şey olacak korkusu bir yandan herkes gibi mücadele ettik. Hala da savaşıyoruz, etkileri ilk zamanki gibi olmasa da. Benim eşim de set çalışanı, bazı dizi setlerini ondan biliyorum. Herkes 7/24 maskeyle, her hafta test olarak, risk alarak zor şartlarda çalıştılar. Dileğim tamamen bitsin hepimiz rahat nefes alalım.

Çok Güzel Hareketler oyuncusu Cemile Canyurt, BKM serüvenini anlattı: İş bulamazsın cümlelerini çok duydum - Resim : 2

"UFO'DA ÖĞRENDİKLERİMİ PEKİŞTİRDİM"

Yeni projeniz "UFO", 23 Şubat'ta izleyici ile buluşacak. Daha önce Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filminde de rol almıştınız. UFO filminin set deneyimi sizin için nasıldı? 

Çok çok güzel tecrübeler, dostluklar edindim. Organize İşler de bir çok şey öğrendik, Ufo’da bu öğrendiklerimi pekiştirdim diyebilirim. Filmlerde yer almaya başladıkça sinemaya olan ilgim, tutkum artmaya başladı. Tiyatronun çocukluğumdan beri çok ayrı yeri var bende ama sinema bambaşka bir tat. Umarım tadı damağımda kalmaz, nice güzel filmlerde yer alırım :)

UFO'da canlandırdığınız karakter nasıl biri? 

Ufo’da karakterimin adı Tülay. Adana şivesi denedim ilk defa. Farklı bir rol olduğu için çok özeldi benim için. Çekimlerden sonra bir kaç hafta etkisi gitmedi zaten, "gelüyürüm, gidiyürüm" bir süre devam etti :) Ekip olarak heyecanla bekliyoruz filmi, klişe olacak ama biz çekerken çok eğlendik, umarım izleyenler de çok eğlenir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin