ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR'IN JENERİK MÜZİĞİ ÇALINTI MI?

Kanal D’de yayınlanan “Çok güzel hareketler bunlar” isimli eğlence programının müziğinin çalıntı olduğu iddia ediliyor. İddianın sahibi ise Facebook’ta kurulan "Genel Rahatsızlar Grubu".

Google Haberlere Abone ol
ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR'IN JENERİK MÜZİĞİ ÇALINTI MI?

Kanal D’de yayınlanan “Çok Güzel Hareketler Bunlar” isimli program başlarken harika bir müzik çalıyor. Bu müzik eşliğinde programın yapımcılarının ve oyuncularının isimleri sırayla ekrana geliyor. İşte bu jenerik sırasında “Müzik - Deniz Erdoğan” yazısını görüyoruz.


Bu müzik aslında Amerikalı şarkıcı Stephen Foster’in sözlerini yazdığı Camptown Races isimli şarkıya aitmiş. Fakat BKM’ye göre müzik Deniz Erdoğan’a ait. 


Önce ilgili videoları izleyelim ve ardından iddia sahibi grubun açıklamasına yer verelim.





camptown races from Onur Almışlar on Vimeo.





Çok Güzel Hareketler Bunlar jenerik from Onur Almışlar on Vimeo.


GENEL RAHATSIZLAR GRUBU NE DİYOR?


İlk konumuz, BKM’nin Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı programının jeneriğinde kullanılan ve “Müzik-Deniz Erdoğan” yazan, ancak orjinali Amerikan Folk Şarkısı olan “Camptown Races” adlı şarkıdır. Şarkının söz yazarı stephen Foster olup, seslendiren Johnny Cash’tir.


BKM bunu uyarlamış ve bu uyarlama hakkında bilgi vermeden direkt olarak müziği sahiplenmiştir ki bu kesinlikle her türlü hukuka karşıdır, hele ki direkt sanatçının bunu yapması ise ayıptır!


Facebooktaki “BKM Mutfak” adlı accounta ilk başta kibarca attığımız düzeltme isteği üzerine, kendilerinin son derece kaba ve çirkin cevaplarıyla, ağzımızın payını almış durumdayız. Ama bizi yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.


Gerek Amerikalı müzisyenler, gerekse MSG’den konuya tepki geldi, çok yakın zamanda konuyla ilgili gereken işlemler yapılacaktır.”


MedyaAlternatif


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin