Çocuklu aileler dikkat. PTT'ye her ay 3 bin 38 TL yatıyor. Paranızı almayı unutmayın. İşte başvuru şartları

Çocuklu ailelere yardım ödemeleri yapılıyor. Ödemeler bir yıl boyunca her ay PTT'ye yatıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden veya ihtiyaç sahibinin ikamet ettiği ildeki il müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüklerine dilekçe ile yapılıyor. İşte 3 bin 38 TL yardım ödemesi başvuru şartları ve detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklu aileler dikkat. PTT'ye her ay 3 bin 38 TL yatıyor. Paranızı almayı unutmayın. İşte başvuru şartları

İhtiyaç sahiplerine farklı adlar altında yardım ödemeleri yapılıyor.

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş çocukları olan ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına 3 bin 38 TL yatırılacağını belirtti. 

Bu yardım uygulamasına başvuru yapmak için ailenin 18 yaş altında çocuğunun olması gerekiyor. Ödemeler hanedeki çocuk sayısına göre değişiyor. İşte 3 bin 38 TL yardım parası alma şartları.

HER AY HESAPLARA YATIYOR

Sosyal yardım programı kapsamında SED hizmetiyle aylık 2.337 TL ödeme yapılıyordu. Güncel zamlarla birlikte SED ödemesi 3 bin 38 TL'ye yükseltildi.

Ailelerin ekonomik durumunu iyieştirmek, çocukların eğitim ve sağlık masraflarına katkı için yapılan ödemeleri alabilmek için başvuru yapmak gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından uygun bulunan hanelere her ay PTT veya Ziraat Bankası üzerinden ödeme yapılıyor.

Çocuklu aileler dikkat. PTT'ye her ay 3 bin 38 TL yatıyor. Paranızı almayı unutmayın. İşte başvuru şartları

SED YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

SED yardımı başvuru şartları şu şekildedir:

Hane içerisindeki gelir tutarının asgari ücretin üçte birinden az olması,
Ailenin sosyal güvencesinin bulunmaması ya da yetersiz olması,
Ailenin herhangi bir mal varlığına sahip olmaması,
Ailenin 18 yaş altında en az bir çocuğunun bulunması
Ailenin çocuklarının okula devam etmesi veya meslek edinmesi
Ailenin sosyal hizmet uzmanının değerlendirmesine göre SED hizmetine ihtiyacının olması

SED YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED yardım başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabilir. Şahsen yapılacak başvurularda başvuru yapacak kişinin ikamet ettiği yerdeki il müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüklerine Dilekçe yazması gerekir. Kimlik belgesi, ikametgah belgesi gelir durumunu gösteren belge ve çocukların okul kayıt belgeleri başvuru esnasında verilmelidir. 

E-Devlet üzerinden başvuru yapılacak ise e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı menüsünde bulunan SED başvurusu seçeneğine tıklanmalı. Başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve form gönderilmeli.

SED YARDIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATAR?

SED yardım ödemeleri PTT veya Ziraat Bankası üzerinden ödeniyor. Ödemeyi almaya hak kazanan ailelerin hesabına 12 ay boyunca yatıyor. Bir yılın sonunda ailelerin ihtiyaç durumuna göre ödeme süresi uzatılabiliyor.

SED ödemelerinden yararlanan aileler gıda, yakacak, barınma, eğitim, sağlık, istihdam, engelli ve yaşlı yardımları gibi diğer sosyal yardım ödemelerinden de yararlanabiliyor. 

 

Etiketler SED yardım ödeme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin