ÇOCUKLARIMIZ DEĞİL İNSANLIĞIMIZ ÖLMÜŞ

Cumartesi günü "Bize Ne Oldu?" manşetini atan Vatan gazetesi, deprem gecesi izleyicinin haberleri değil Tatlı Hayat´ı izlediğini yazdı. Cengiz Semercioğlu yazıda "Çocuklarımız değil insanlığımız ölmüş" diyerek, kanalların ve seyircinin depremi görmezden geldiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
ÇOCUKLARIMIZ DEĞİL İNSANLIĞIMIZ ÖLMÜŞ

Cengiz Semercioğlu'nun "Bize ne oldu" manşetiyle Vatan'da yayınlanan yazısı:



Utandım, sıkıldım, kızdım. Bingöl'de enkaz altında çocuklar can çekişirken, haber kanallarının istifini bozmayıp, yayın akışlarını değiştirmemelerine sinirlendim. 200 yavruya ne olduğunu merak edip zap yaparken, bana finans bülteni izlettiren televizyonculuk anlayışına isyan ettim.



Ayıptır, günahtır... Dünyanın hiç bir yerinde 100 çocuğun enkaz altında kalmasına rutin haber muamelesi yapılamaz. Kaldı ki yapılmadı! CNN International'dan BBC World'e dünyanın pek çok TV'si yayınını keserek Bingöl depremini duyururken, biz de eğlence tam gaz devam etti. Enkaz altındaki çocukların sesini göbek havası bastırdı. Geçin normal kanalları, haber kanalları bile depreme sıradan bir olay muamelesi yaptı. Deprem acısını en iyi bilmesi gereken bir ülkenin televizyonları bu acıyı yok saydı!



Tatlı hayat ne rahat


Yoksa kirişler yakınına düşmeden ayırmıyor mu bizim televizyoncular? Habercilik reflekslerimiz mi öldü, insanlığımız mı? Kararı siz verin!



Ya izleyiciye ne demeli? Olağanüstü bir olay sonrasında haber bültenleri ilk sıralarda yer alması gerekirken, reytingler gösteriyor ki akşam televizyonun karşısına oturan kimse Bingöl'deki çocukları merak etmemiş. En çok Zerda izlenmiş, sonra Hayat Bilgisi. Haber bültenleri ancak yedinci, onuncu sırada geliyor.



Ayaklarımızı uzatıp Tatlı Hayat'a devam edelim. Çünkü umutlar tükendi artık Bingöl'de.Vicdanımız, insanlığımız enkazdan sağ çıkamadı.



Deprem gecesi yerli dizi izledik

Önceki gece, Türk televizyonlarında en çok izlenen programlar yine yerli dizilerdi. Hiçbir haber bülteni en çok izlenenler arasında ilk beşe girmeyi başaramadı. İşte tüm izleyici grubunda en çok izlenen beş program:

1. Zerda (Yerli dizi, atv)

2. Hayat Bilgisi (Yerli dizi. Kanal D)

3. Spor haberleri (atv)

4. Tatlı Hayat (Yerli dizi, Show TV)

5. Estağfrullah Yokuşu (Kanal D)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin