Çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!

Belli bir yaşın altındaki çocuklara Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya kullanımı yasaklanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, belli bir yaşın altındaki çocuklara Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya kullanımının yasaklanacağını açıkladı.



Bakan, ‘Böyle bir çalışma yapıyoruz’ dedi. Yasaklamada yaş sınırı "12 mi 16 mı olsun" yönünde çalışma yapıldığını belirten Bakan "Anne ve babalar, çocukların çantalarına baktığı kadar cep telefonlarına ve bilgisayarlarına girip bakmaları lazım" dedi.



Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TBMM’deki özel sohbetinde Avrupa Parlamentosu’nda 16 yaşından küçük çocuklar için Facebook, Youtube ve Twitter kullanımı yasağı getiren bir düzenlemenin sözkonusu olduğunun anımsatılması üzerine, “Böyle bir çalışma yapıyoruz” karşılığını verdi. 



Buna göre, küçük çocukların Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarını kullanması, ancak veli izni şartıyla mümkün olabilecek. Yasa onaylanırsa, ad, soyadı, doğum tarihi gibi kişisel verileri toplayarak hizmet veren e-mail web siteleri, sosyal paylaşım siteleri, bloglar ve hatta arama motorları için söz konusu hüküm geçerli olacak.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin