Çocuklara özel mizah dergisi 'Süper Penguen' çıktı!

Karikatür sanatını gündelik hayatımızın bir parçası haline getiren Penguen dergisinin tadını artık çocuklarınız da çıkartacak.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklara özel mizah dergisi 'Süper Penguen' çıktı!

Yıllardır keyifle takip edilen ancak meraklı çocuklardan köşe bucak kaçırılan Penguen Dergisi, bu baskıya daha fazla dayanamadı ve sadece 7-12 yaş çocuklara özel eğitici, öğretici, eğlenceli, akıllı ve neşeli içerikleriyle onlara yepyeni bir arkadaş olarak Süper Penguen’i yarattı. Aylık olarak piyasaya sürülecek Süper Penguen’in ilk sayısı, 48 sayfalık renkli kuşe baskısı, Erdil Yaşaroğlu ve Selçuk Erdem’in karikatür çizim tekniği köşesi, uzay, icatlar, tarih, etkinlik takvimi, eğlenceli testler, oyun ve bulmacalar gibi içerikleriyle 1 Kasım 2014’te raflarda yerini alacak. “Çünkü bütün çocuklar süperdir” mottosuyla yola çıkan Süper Penguen, faydalı içeriklerinin yanı sıra çocuklara karikatür çizmeyi de öğretecek.



Çocuklara özel mizah dergisi 'Süper Penguen' çıktı!



Süper Penguen, yüzde seksen karikatürlerden oluşan içeriği ve espriler arasına serpiştirilmiş bilgileriyle anne babaların çocuklara güvenle okutabileceği bir mizah dergisi olmasının yanı sıra çocukların okuma alışkanlığına katkıda bulunacak ve dersler arasında en eğlenceli kaçamak olacak. Yaysat kanalıyla dağıtılacak ve eğitim kurumları işbirlikleriyle çeşitli projelerde okuyucuya ulaşacak olan Süper Penguen’in çizer kadrosunda Selçuk Erdem, Erdil Yaşaroğlu ve Penguen çizerleri bulunuyor.



Süper Penguen’in baş çizerleri Selçuk Erdem ve Erdil Yaşaroğlu Süper Penguen hakkında şunları söylüyor:



Selçuk Erdem: “Çocukların da karikatür okuması lazım ama anne babalar mizah dergisi almaya korkuyorlar çünkü ne çıkacağı belli değil. Bu açığı kapatmak için sakıncalı içerikten, küfürden temizlenmiş ama gene haylazlık barındıran bir dergi yapmaya karar verdik. Çocuklara nasıl karikatür çizileceğini öğreteceğimiz sayfalar olacak. Aralarda bilgi de yediriyoruz.”



Erdil Yaşaroğlu: “Çocukluğumdan beri her şeyi merak ediyorum ve algılamaya çalışıyorum ve bunları en iyi çizerek ifade ediyorum.  Hayata bakıyor, yaşıyor ve fikir sahibi oluyorsun. Ardından bir şeyler söyleme isteğin geliyor. Bu yüzden de karikatür yapıyorum zaten. Ben kuzenimin yaptığı bir karikatürü kıskandığım, kendimi ifade etmek istediğim için karikatür çizmeye başladım. Şu anda hayatımı mizahtan kazanıyorum. Kariyerimi karikatürün ve mizahın verdiği “saçmalama” özgürlüğümün üstüne inşa ettim. Çünkü çocuklar özgürce saçmalayarak öğrenir. Şimdiki çocukların bizler kadar şanslı olmadığını biliyorum, teknolojinin mesaj karmaşasında kendilerini kaybedip hayatın içindeki mizahı görememelerinden korkuyorum. Dolayısıyla tüm anne babalara çocuklarının saçmalamaları için onlara alan ve durumlar yaratmaları gerektiğini düşünüyorum. Süper Penguen bu alanı yaratmak üzere süper bir fırsat olması için doğdu.”



 



Derginin Künyesi: 



Getto Basın Yayın Dağıtım Pazarlama ve İletişim San. Tic. Ltd. Şti.



Adına Sahibi: Erdil Yaşaroğlu



Genel Müdür: Gülsüm Akşit



Genel Yayın Yön.: Pınar Denizer



Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Selin Feldman


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin