Çocuklara istismar Meclis gündeminde. Çocuk istismarının önlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

6 yaşındaki çocuğun evlilik yoluyla istismar edildiği skandalının ardından gündeme gelen komisyon kuruldu. TBMM Genel Kurulu'nda, başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismarın önlenmesi ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklara istismar Meclis gündeminde. Çocuk istismarının önlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin ortak önergesiyle; çocuklara yönelik her türlü istismarın önlenmesi ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Komisyon, başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismarın önlenmesi ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla çalışacak.
 
6 yaşındaki kız çucuğunun Hiranur Vakfı Başkanı ile evlendirilerek istismar edilmesi olayı ile her türlü çocuk istismarının önlenmesine ilişkin araştırma komisyonu kurulması, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
 
TBMM Genel Kurulu’nda 5 siyasi partinin çocuk istismarının önlenmesine yönelik önergeleri görüşüldü. Birleştirilerek yapılan görüşmelerin sonunda çocuk istismarının önlenmesine ilişkin araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çocuk istismarını bütün boyutlarıyla ele alacak araştırma komisyonu, TBMM'de oy birliğiyle tüm partilerin katılımıyla kuruldu. Hayırlı olsun. Çocuklarımıza güven ve huzur dolu bir dünya kurmak, hepimiz için ortak ve hayati bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin