'Çocuk Odaklı Habercilik' tartışılıyor

Medya ve İletişimciler Derneği 22 Mayıs’ta 'Çocuk Odaklı Habercilik' paneli gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
'Çocuk Odaklı Habercilik' tartışılıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medya Salonu’nda yapılacak olan panelde Prof. Dr. Serdar M. Değirmencioğlu, Ezgi Koman, Dr. İrem Özgören Kınlı ve Yıldıray Karakiya konuşmacı olarak katılacak.



2010 yılında bir üniversite kulübü olarak biraraya gelen Medya Kulübü üyeleri 2014 yılında üniversiteden bağımsızlaşarak Medya ve İletişimciler Derneği’ni kurdu.



Cinsel,  etnik, dinsel her türlü ayrımcılık ve nefret söylemlerine yer vermeden farklı bir medya oluşturulabileceğine inanan Medya ve İletişimciler Derneği, ana akım medyadaki kalıplaşmış medya anlayışını yıkarak insan odaklı, hak odaklı, dilin kendi içinde barındırdığı iktidarın taşıyıcısı ve aktarıcısı olma özelliğinin tuzağına düşmeden ana akımda var olan dile yenilik getirmeyi temel amaç ediniyor.



Medya İletişim Derneği’nin Yönetim Kurulu ve Kurucu Başkanlığı’nda Medya Kulübü kurucusu olan | İEÜ Medya ve İletişim Bölümü Habercilik opsiyonu öğrencisi Çağrı Öner yer alıyor. Denetim Kurulu Başkanlığını Prof. Dr.Sevda Alankuş’un üstlendiği derneğin Hukuk Komisyon’u başkanlığında Prof. Dr. Meltem Dikmen Caniklioğlu, Sinema ve Yayın Komisyonu Başkanlığı’nda ise Andreas Treske bulunuyor.



Derneğin diğer yönetim kurulu üyeleri şöyle:



İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü örencisi Mehmet Ali Gündüzal, İEÜ Hukuk Bölümü öğrencisi Fatma Emel Kılıç, İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Ozan Baki Peynirci, İEÜ Radyo TV Programcılığı meslek yüksek okulu öğrencisi Sait Burak Ütücü, İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Volkan Tura, İEÜ Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Günce Durmaz. 



Denetim kurulunda yer alan isimler şöyle:



İEÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zafer Fehmi Yörük, bianet Genel Yayın Yönetmeni Haluk Kalafat , TransAktivist Demet Yanardağ, Marmaris Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ender Türkkan, Yaşar Üniversitesi Öğr.Gör. Zeynep Oral ve Mezopotamya Kültür Merkezi Sinema Yönetmeni Kazım Öz. (bianet)


Etiketler çocuk habercilik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin