Çocuk istismarı çetelerine büyük darbe! Ali Yerlikaya duyurdu: 48 ilde eş zamanlı operasyon!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya çok önemli bir operasyonu duyurdu. Çocukların müstehcen görüntülerini satan ve paylaşan 50 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Çocuk istismarı çetelerine büyük darbe! Ali Yerlikaya duyurdu: 48 ilde eş zamanlı operasyon!

Ali Yerlikaya çocuk istismarcılarına karşı yapılan operasyonları şöyle duyurdu:

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, Çevrim içi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile mücadele kapsamında:
❌Çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma,
❌Çoğaltma,
❌Satma,
❌Depolama,
❌Bulundurma ve
❌Kullanma suçlarının önlenmesine yönelik,

İstanbul merkezli Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak olmak üzere 48 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Telegram isimli mesajlaşma uygulaması üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu ve çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği tespit edildi.

Operasyon kapsamında 50 şüpheli yakalandı. Tabanca ve çok sayıda dijital materyale el kondu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin