Çocuğunun yayınında müstehcen yayın yapan başörtülü kadının avukatı, FETÖ firarisi Cevheri Güven'in avukatı çıktı

Başörtülü bir kadının yanında çocuk varken canlı video kaydı yapmasına ilişkin görüntülerin bazı sitelerde yayınlanması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "Müstehcenlik ve hayasızca hareketler" suçu kapsamında soruşturma başlatıldı. Bugün gözaltına alınan H.K. isimli kadının savunması pes dedirtirken, kadının avukatı ise FETÖ firarisi Cevheri Güven'in avukatı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğunun yayınında müstehcen yayın yapan başörtülü kadının avukatı, FETÖ firarisi Cevheri Güven'in avukatı çıktı

H.K. adındaki başörtülü bir kadın sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda bir odada canlı yayın yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntülerin müstehcen olduğu tespitiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın ve yayın organlarında, bir kadın şahsın çocuğunun bulunduğu odada erotik video kaydı yaparak sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı yönündeki haberler üzerine yapılan incelemede, tespit edilen söz konusu video kaydı içeriğinin müstehcenlik ve hayasızca hareketler suçları kapsamında kalabileceği değerlendirilmekle, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından kaydı yapan ve yayınlayan şüpheli/şüpheliler hakkında resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli hakkında gözaltına alınması yönünde talimat verilmiştir."

Savcılığın görevlendirdiği Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri o kadını gözaltına aldı. Sultanbeyli’de alınan kadının emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Çocuğunun yayınında müstehcen yayın yapan başörtülü kadının avukatı, FETÖ firarisi Cevheri Güven'in avukatı çıktı

CEVHERİ GÜVEN'İN ESKİ AVUKATI

Bu canlı sohbeti yapan kadının avukatı ise  FETÖ firarisi Cevheri Güven'in avukatı çıktı. Odatv'nin ulaştığı Avukat Ömer Tekin Türker, geçici bir süre Cevheri Güven'in avukatlığını yaptığı kabul ederek, "Evet ben geçici süre Nokta dergisinden dolayı Cevher Güven'in avukatlığını yaptım. Aynı büroda çalıştığımız meslektaş gözaltına alınmıştı.  Esasında bu dosyalar onun dosyalardı. Ancak o gözaltına alındığı için avukatlık kanuna göre dosyaları bana verildi. O sebeple yaptım . O arkadaş çıktıktan sonra da o dosyalardan istifa ettim" diye konuştu.

Ömer Tekin Türker'in "aynı büroda çalıştım" dediği kişi Avukat Kadir Kökten'di.  FETÖ'nün  Millet gazetesinde  köşe yazarlığı da yapan Kadir Kökten Zaman gazetesinde de muhabir olarak bir dönem çalıştı. Kadir Kökten daha sonra FETÖ'den tutuklanarak belli bir süre cezaevinde kaldı.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Sözkonusu kadının, eşi tarafından terk edildikten sonra  maddi kazanç sağlamak  için zamanında bu tarz yayınlar yaptığını ifade eden Avukat Tekin şöyle konuştu:
"Bu yayın bir yıldan fazla bir süre önce yapıldı. Bununla alakalı elimizde 8-10 tane erişimin engellenmesi kararı var.  Farklı farklı sitelerde yayınlanmış. Hanımefendi kocasının kendisini terk ettiği bir dönemde maddi kazanç için yapmış bunu. Şu an kocasıyla tekrardan bir araya geldi. Bunun öğrenilmiş olması kadın açısından hayati bir tehlike barındırıyor. Kadın şu an saklanıyor."

Öte yandan olay sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'da inceleme başlattı. 
Avukat Ömer Tekin Türker ifade sonrası can güvenliği nedeniyle savcılığa koruma altına altına alınması yönünde müracaatta bulunacaklarını söyledi. (Odatv)

SAVUNMASI ORTAYA ÇIKTI

Bu olayla ilgili bugün bir gelişme yaşandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuğunun da bulunduğu odada uygunsuz video kaydı yaparak sosyal medyadan paylaşan kadın içi harekete geçti. Söz konusu videonun basın ve yayın kuruluşlarında yer almasının ardından H.K. isimli kadın hakkında, 'müstehcenlik ve hayasızca hareketler' suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, paylaşımı yapan H.K. isimli kadının, Sultanbeyli’de yaşadığı eve dün sabah baskın düzenlendi.

SAVUNMASI ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan H.K.’nin emniyetteki ilk ifadesinde, “Paylaşılan Video eski bir video. Eşim o dönem kumar oynuyordu bu nedenle borçlanmıştı. Para kazanmak için videoyu çektim” dediği iddia edildi.

 H.K.’nin avukatı Ömer Tekin Türker, H.K.’nin 1.5-2 sene önce eşinden ayrı yaşadığı dönemde temizlik işleri yaparken aynı zamanda Sosyal Medya içerikleri ürettiğini, bir canlı yayın sırasında da eteğinin yanlışlıkla açıldığını, yayını hemen kapattığını ancak başkaları tarafından paylaşılarak yayıldığını söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin