Çocuğa Instagram hesabı açmak doğru mu?

Hürriyet Magazin Konseyi, haftanın öne çıkan olaylarını değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğa Instagram hesabı açmak doğru mu?

Ömür GedikCengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



Çocuğa Instagram hesabı açmak doğru mu?



Demet Akalın, kızı Hira için Instagram hesabı açtı ve Hira’nın takipçi sayısı 2 saatte 50 bine ulaştı. O yaştaki bir çocuğun sosyal medya hesabı olması doğru mu? Haftanın en çok konuşulan olaylarını Magazin Konseyi masaya yatırdı.



Cengiz Semercioğlu: Kesinlikle yanlış. Dünyada pedagoglar da hep aynı şeyi söylüyor; “Çocukları bu kadar küçük yaşta sosyal medya bağımlısı yapmayın” diyorlar. Bir de “Çocukların dans ederken, süslü püslü, makyajlı görüntülerini koymayın” diyorlar. Belki büyüdüğünde çocuğun hiç o taraklarda bezi olmayacak. Belki bilim insanı olacak, belki astronot... Belki çocukluğundaki o görüntülerinden ömür boyu nefret edecek bir zihniyete sahip olacak?



Onur Baştürk: Çocuğum yok, pedagog da değilim. Ama görünen köy kılavuz istemiyor. Ben o yaştaki bir çocuğun sosyal medya hesabı olmasını manasız buluyorum.



Ömür Gedik: Geleceğe yatırım yapmış işte ne güzel. Ben bunu bebeklere yapılan fotoğraf albümlerine benzetiyorum. Hira’nın da ilerisi için hem iyi bir anısı hem de bol takipçili hazır bir hesabı oldu işte.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin