Coca-Cola Türkiye'ye yeni CEO

Dünyaca ünlü içecek şirketinin üst yönetiminde görev değişimi yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Coca-Cola Türkiye'ye yeni CEO

Coca-Cola İçecek (CCİ) Üst Yöneticisi (CEO) Damian Gammell 1 Ocak 2014 itibariyle Anadolu Grubu’nun Anadolu Efes ve CCİ’den oluşan İçecek Bölümü’nün Başkanlığına atanırken, Coca-Cola İçecek’in CEO’luğuna ise Burak Başarır geçecek.



Coca Cola'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da 23 fabrikası ile faaliyet gösteren CCİ'nin CEO’su  Gammell, 1 Ocak 2014 itibariyle Anadolu Grubu’nun İçecek Grup Başkanlğına ve Anadolu Efes CEO'luğuna atandı. Gammell’in, CCİ Yönetim Kurulu Üyeliği de devam edecek.



Coca-Cola İçecek’in CEO’luğuna ise halen Türkiye Başkanı olarak görev yapan ve 2005-2010 yıllarında Baş Finans Yöneticiliği (CFO) görevini yürüten  Burak Başarır geçecek. 



Başarır, CCİ’nin satış hacmi ve gelir açısından en büyük operasyonu olan Türkiye Bölgesi’ni 2010 yılından beri yönetiyor.



1998 yılında CCİ’ye katılan Başarır, artan yönetim sorumlulukları ile finans ve satış departmanlarında farklı roller üstlendikten sonra 2005 yılında CFO pozisyonuna terfi etti.



Başarır, 2006 yılında gerçekleşen CCİ'nin halka arzında kilit rol oynayarak, CCİ - Efes Invest finansal birleşmesine liderlik etti. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin