CNN Türk'ten istifasının ardından konuştu: Bu bir kahramanlık değil

Geçtiğimiz hafta kanaldan istifa eden Serdar Tuncer, ayrılıkla ilgili açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CNN Türk'ten istifasının ardından konuştu: Bu bir kahramanlık değil

Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, Kağıthane'de katıldığı programda, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybetmesinin ardından CNN Türk'ün kullandığı haber dili nedeniyle istifa ettiğini belirterek, "Yaptığımız bir pazarlık değil, insan olan herkesin yapması gereken bir şeydi" dedi.



Kağıthane Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında vatandaşlarla buluşan televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer, 'Şiirli Muhabbet' programıyla sevenleriyle buluştu. 



Tuncer, CNN Türk'te dini ve tasavvuf içerikli 'Başka Şeyler' programını sona erdirmesiyle ilgili şöyle konuştu:



"Bu bir kahramanlık değildir. Bu herhangi bir Müslüman'ın zaten yapması gereken bir şeydi. O Savcı arkadaşı yakından tanıyan bir dostumla konuştum. Telefonda dedi ki; '9 yaşındaki çocuk babasının cenazesinde olduğunun farkında değil' dedi. 'Nasıl öyle tevekkülle duruyordu' dedim, 'bilmiyordu babasının cenazesinde olduğunu' dedi. O çocuğa 5 sene sonra diyecekler ki; 'Hani yavrum seninle bir törene gitmiştik. İşte o senin babanın cenazesiydi' Cenazenin ertesi günü öyle bir manşet atılması, öyle bir haber yapılması midesi olan herhangi birisinin orada kalamayacağı bir durumdu. Dolayısıyla yaptığımız bir pazarlık değil, insan olan herkesin yapması gereken bir şeydi. Ama dualara vesile oldu. Bir dolu insan güzel dualar etti. Allah razı olsun."



Programın sonunda Tuncer'e çiçek takdim eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Bu akşam burada çok farklı bir atmosfer oluştu. Sayın Tuncer'in sohbetiyle hepimiz derin düşüncelere, duygulara daldık. Tasavvuf ve insan üzerine güzel sohbeti için Sayın Tuncer'e teşekkür ediyoruz."



Tuncer'in sohbeti ve şiirleriyle devam eden program, duygulu anlar yaşayan davetlilerin alkışları eşliğinde sona erdi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin