CNN: Erdoğan halkın öfkesini yükseltti!

Soma'da gerçekleşen maden faciasına dış basın geniş yer ayırmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
CNN: Erdoğan halkın öfkesini yükseltti!

CNN International, "Kurtarma çabaları sona gelirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın trajediye verdiği cevap üzerindeki münakaşa sona ermek bilmiyor" yorumunu yapıyor.



Manisa'da gerçekleşen facia sonrası gelişmelere de büyük yer ayıran CNN International, Başbakan'ın ilçeyi ziyareti sonrasında yaşanan ve tartışma yaratan olaylara değiniyor ve "Çarşamba günü facia bölgesi ziyareti sırasında Erdoğan, kendi yanlış adımlarıyla, halkın öfkesini kısmen yükseltti" görüşünü öne sürüyor.



Haberde, faciadan sonra gerçekleştirilen protesto gösterilerinin altı çizilirken "Toplumun belli kesimlerinde hükümete karşı olan güvensizlik artıyor, bazıları kayıp kişilerin resmi rakamları hakkındaki şüpheleri dillendirirken, diğerleri trajedinin sorumluluğunu henüz kimsenin üstlenmediği gerçeğini sorguluyor" görüşü dile getiriliyor.



"FACİA ESKİ BİR SİYASİ YARAYI AÇTI"



"Bazıları da, yetkililerin biber gazı ve tazyikli su kullanımını eleştiriyor" diyen CNN, haberinde CHP'nin Soma madenleri ile ilgili verdiği meclis komisyonu kurulması yönündeki önergesinin reddedildiğini anımsattıktan sonra "Facia eski bir siyasi yarayı yeniden açtı" ifadelerini kullanıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin