Club Brugge karşısında ağır mağlubiyet. Beşiktaş sahadan 5-0'lık yenilgiyle ayrıldı

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda yer alan temsilcimiz Beşiktaş beşinci maçında İstanbul'da konuk ettiği Club Brugge'a 5-0'lık skorla mağlup oldu.

Google Haberlere Abone ol
Club Brugge karşısında ağır mağlubiyet. Beşiktaş sahadan 5-0'lık yenilgiyle ayrıldı
Anadolu Ajansı

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda yer alan temsilcimiz Beşiktaş beşinci maçında lider Club Brugge'u konuk etti.

Dördüncü maçlar sonunda matematiksel olarak gruptan çıkma şansını kaybeden Beşiktaş, İstanbul'da ağırladığı Belçika temsilcisi Club Brugge'a 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. Club Brugge'a galibiyeti getiren golleri Nielsen, Thiago(2), Onyedika ve Skov Olsen kaydetti.

Beşiktaş bu sonuçla grupta oynadığı beşinci maçta da galibiyetle tanışamadı ve 1 puanda kaldı. Gruptan çıkmayı garantileyen Club Brugge ise puanını 13'e yükseltti.

Beşiktaş gruptaki son maçında Lugano ile deplasmanda karşılaşacak. Club Brugge ise sahasında Bodo/Glimt'i konuk edecek.

RIZA ÇALIMBAY'DAN YEDİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktal, Tüpraş Stadı'nda oynanan maça Ersin Destanoğlu, Tayfur Bingöl, Onur Bulut, Omar Colley, Bakhtiyor Zaynutdinov, Demir Ege Tıknaz, Salih Uçan, Alex-Oxlade Chamberlain, Cenk Tosun, Ante Rebic ve Vincent Aboubakar 11'iyle başladı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Süper Lig'in 13. haftasında Samsunspor'u 2-1 mağlup ettikleri müsabakada ilk 11'de görev verdiği oyunculardan Hadziahmetovic, Muleka ve Gedson'u yedeğe çekti.

Samsunspor karşısında 11'de sahaya çıkan kaleci Mert Günok'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Valentin Rosier ile Arthur Masuaku ve kart cezalısı Necip Uysal kadroya dahil edilmedi.

Çalımbay, bu oyuncuların yerine Ersin, Tayfur, Zaynutdinov, Demir Ege, Salih, Rebic ve Aboubakar'ı ilk 11'de görevlendirdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Beşiktaş-Club Brugge maçında ilk düdük sesi geldi ve santra yapıldı.

4' Club Brugge gol perdesini açan taraf oldu. Nielsen'in uzaktan sert şutunda top ağlarla buluştu ve Club Brugge, Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

Club Brugge karşısında ağır mağlubiyet. Beşiktaş sahadan 5-0'lık yenilgiyle ayrıldı

14' Club Brugge ikinci golü buldu. Ceza sahasına çevrilen ortayı tek vuruşla ağlara yollayan Thiago skoru 2-0'a getirdi.

20' Beşiktaş çok etkili geldi. Aboubakar'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Rebic'in vuruşu üstten auta gitti.

36' Club Brugge üçüncü gole yaklaştı. Skov'un ceza sahasına çevirdiği ortada müsait durumda olan Thiago topa dokunamadı.

45' Club Brugge, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 2-0'lık skorla önde tamamladı.

46' Club Brugge ikinci yarıya golle başladı. Savunmada yapılan hatada Ersin ile karşı karşıya kalan Thiago, kendisinin iki takımının ise üçüncü golünü kaydetti.

Club Brugge karşısında ağır mağlubiyet. Beşiktaş sahadan 5-0'lık yenilgiyle ayrıldı - Resim : 2

51' Ceza sahası içinde penaltı noktasına yakın bir yerden düzgün bir vuruş yapan Onyedika topu ağlara yollayarak skoru 4-0'a getirdi.

69' Chamberlain ceza sahası dışından şansını denedi ancak top Mignolet'te kaldı.

70' Club Brugge beşinci golü buldu. Savunma arkasına atılan pasta Skoras topu Skov Olsen'e çıkardı. Skov Olsen boş kaleye rahat bir gol vuruşu yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin