Çirkin Kral'ın son fotoğrafı ortaya çıktı: Yılmaz Güney bu fotoğraf çekildikten bir gün sonra hayatını kaybetti

Ünü Türkiye sınırlarını aşan 'Çirkin Kral' lakaplı oyuncu ve yönetmen Yılmaz Güney'in ölmeden bir gün önce çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. 8 Eylül 1984 yılında Paris'te tedavi gördüğü hastanede çekilen fotoğraf yaklaşık 39 yıl sonra yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Çirkin Kral'ın son fotoğrafı ortaya çıktı: Yılmaz Güney bu fotoğraf çekildikten bir gün sonra hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu ve yönetmen Yılmaz Güney eşi Fatoş Güney ile son fotoğrafı gündeme geldi. 8 Eylül 1984 yılında Paris'te hastane odasında çekilen bu resim sonrası Güney 9 Eylül'de yaşamını yitirdi. Çirkin kral olarak anılan sanatçının dünyaca ünlü bir çok uluslararası ödülü bulunuyor. 

İşte Yılmaz Güney'in 8 Eylül 1984'te çekilen fotoğrafı.

OnurAkayMedya haberine göre ünlü oyuncu hasta yatağında çekilen bu fotoğraftan bir gün sonra yaşamını yitirdi. Eşi Fatoş Güney ile Fransa'nın Başkenti Paris'te 8 Eylül 1984 yılında hastane odasında çekilen bu fotoğraf sonrası 9 Eylül'de yaşamını yitirdi. 

Mezarı Paris'te bulunan sanatçının bir dönem hükümet tarafından ailesine naaşının Türkiye'ye getirilmesi teklif edilmişti. 

YILMAZ GÜNEY KİMDİR? 

Yılmaz Güney, gerçek adıyla Yılmaz Pütün, Türk oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı ve yazardır. Özellikle Çirkin Kral dönemi sonrasında yazdığı ödüllü Yol, Sürü; yazıp yönettiği ve oynadığı Umutsuzlar, Baba, Ağıt, Endişe gibi filmleriyle tanınır. Çok sayıda uluslararası ödülü bulunan oyuncunun memleketi Şanlıurfa Siverek'te heykeli bulunuyor.

Güney, 1971 yılında Efraim Elrom'un öldürülmesinden sorumlu olan başta Mahir Çayan olmak üzere diğer Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi militanlarını sakladığı gerekçesiyle 2 yıl hapse ve sürgüne mahkûm edilmişti.

5 yıl hapiste kaldıktan sonra 9 Ekim 1981 tarihinde izinli olarak çıktığı Isparta Yarı Açık Cezaevinden firar etti ve yurt dışına gitti. Güney, Antalya'nın Kaş ilçesinden Yunanistan'a bağlı Meis adasına, oradan da İsviçre'ye kaçmış sonrasında Paris'te yaşamaya başlamıştı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin