'Cinsiyet değiştirmede medyanın önemli bir rolü var'

Televizyon yapımcısı Eric Goens, medyanın cinsiyet değiştirmede önemli bir rol oynağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
'Cinsiyet değiştirmede medyanın önemli bir rolü var'

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre; Belçika'da 18 yaşından küçükler arasında cinsiyet değiştirmek isteyenlerin sayısında ciddi bir artış olduğu belirtiliyor.



Geçen yıl reşit olmayan 45 kişi cinsiyet değiştirmek için başvuruda bulundu. Bu yılın ilk yarısında bu rakam 70'e yükseldi.



Çocuk yaşta cinsiyet değişikliği talebindeki artışın en önemli nedenlerinden birisi olarak, medyanın, cinsiyet değişikliği konusunu daha konuşulabilir hale getirmesi gösteriliyor.



Gent Üniversitesi Hastanesi Transseksüel Bilgi Noktası'ndan verilen bilgiye göre, cinsiyet değiştirme talebi, 18 yaşın aktındaki çocuklar arasında da sıkça dile getirilen bir konu.



Çocuk yaşta cinsiyet değiştirmek isteyenlerin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Transseksüel Bilgi Noktası'na 2014 yılında 18 yaşın altındaki 45 kişi cinsiyet değiştirme başvurusunda bulundu.



Bu yılın ilk 6 ayında ise reşit olmayan 70 kişi cinsiyet değiştirmek istediğini bildirdi. Ancak yasa gereği 18 yaşını doldurmadan cinsiyet değişikliği ameliyatı mümkün değil.



'Konuşma ve düşünme yaşı düştü'



Belçika, çocuklar arasında cinsiyet değişikliği fikrinin yaygınlaşmasının nedenlerini tartışıyor.



Konuyu hazırladığı programda gündeme getiren Televizyon yapımcısı Eric Goens'a göre, günümüzde cinsiyet değişikliği konunundaki konuşma ve düşünme yaşı düştü.



Bunda da medyanın önemli bir rolü var. Goens'a göre medya cinsiyet değişikliği konusunu daha kolay konuşulabilir hale getirdi.



İsrailli transseksüel şarkıcı Dana International gibi rol modeller de, 18 yaşın altındaki kesimler arasında bu konun daha fazla konuşulmasında etkili oldu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin